Hoofdmenu

 

Agenda Wegatletiek

29 nov 2020: 4e Time Trial Korte Vliet

Ook op 29 november. zie hier.

202201122TimeTrial Korte Vliet

Virtuele lopen.

De echte traditionele wegwedstrijden worden al een tijdje niet of bijna niet gehouden.

We kunnen dus niet op een vooraf vastgestelde plaats en datum met een grote groep lopers op een bepaalde tijd een afgezet parcours lopen.

Wel zijn er steeds meer virtuele lopen: ze ontlenen hun naam nog wel aan een niet meer gehouden echte loop, maar ze worden niet meer gehouden op een vooraf vastgestelde plaats en datum.

En het parcours ligt ook niet vast. Zoals Ingeborg terecht zei, zijn ze niet echt virtueel: de te lopen afstand is wel degelijk echt. En de tijdwaarnemening, als het mee zit, ook.

 

Waar traditionele lopen meestal zo veel mogelijk publiciteit maken, tenminste op hun eigen website, en op het web de uitslagen publiceren, ligt het bij virtuele lopen vaak wat moeilijker:

Ze worden vaak gehouden voor de bij de organisatie bekende lopers, en publiciteit gaat via mail, facebook, twitter of een eigen app. Uitslagen worden niet altijd openbaar gepubliceerd.

 

Welke virtuele runs zijn er zoal?

De Online Leiden Marathon van 22 tot 29 nov 2020

Het Zorg en Zekerheidscircuit van 29 nov 2020 tot 2 mei 2021 (inschrijving alle lopen nu mogelijk, maar 1e loop is nu vol)

de Virtuele Winter Run van 19 dec tot 31 dec 2020

 

De tradionele hardloop kalenders staan vol met evenementen die bij nader onderzoek bijna alle zijn afgelast. ( maar de organisatie heeft dat vaak niet aan de kalender gemeld)

Hardlopen.nl is daarom maar een aparte nieuwe pagina begonnen: virtuele hardloopkalender.

En natuurlijk kan je van virtueel hardlopen ook een bedrijf/community  maken. Zie virtueel hardlopen en virtual runners.

 

Maar je kan natuurlijk ook je eigen virtuele wedstrijden organiseren met een app als Strava. Je krijgt afstand en tijd. Wat heeft een hardloper nog meer nodig?

 

 

Jaaragenda  2020

 

 

Zo 29 nov
4e Time Trial Korte Vliet

 

Zo 20 dec
Rendierenloop

 

Wil je nog meer, kijk dan op hardlopen.nl of hardloopkalender.

 

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.