Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 2-5 Wilhelmus

Door de nederlaag vorige week tegen Quick Boys werd de laatste wedstrijd voor ons gespeeld 'om des keizers baard'. Het was de generale repetitie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen een oude bekende; Spartaan'20. Helaas was het in meerdere opzichten niet bepaald een lekkere generale...

De openingsfase was voor de gastploeg. Ze trokken het spel gauw naar zich toe. Desondanks openende Voorschoten '97 de score. In de 6e minuut lijkt een kans te worden geblokkeerd door de keeper, maar de bal glijdt door zijn handen. Milan staat vrij voor de goal en maakte de 1-0. Een beetje tegen de verhouding in. Voorschoten '97 kwam namelijk niet lekker in haar spel. Wilhelmus was net een tandje feller en mede door net even de verkeerde keuze te maken op bepaalde momenten liep het voor ons net niet. Wilhelmus komt in de 15e minuut op 1-1 en in de 19e minuut op 1-2. De wedstrijd wordt wat grimmiger en met name aan de kant van de Hagenezen wordt het wat harder. Zo werd er nageschopt en net even wat vervelende overtredinkjes gemaakt. Vlak voor rust loopt het even helemaal mis als Thomas een tik in zijn buik en op zijn hoofd krijgt. Hij kon de wedstrijd niet meer hervatten. Vrijwel direct hierna is het rust.

In de kleedkamer heersde een geïrriteerde sfeer. Waar Thomas dus niet meer verder kon, ging het er gewoon hard en gemeen aan toe. Na het een en ander te hebben uitgesproken konden we ons richten op het voetbal. Want daar gingen we zeker niet vrijuit. Aan de bal wilden we soms gewoon teveel voor wat mogelijk was.

De 2e helft konden we het in de beginfase redelijk belopen. Al was het voetballend helaas nog slordig. Tot echt grote kansen kwamen we niet en Tygo hield zijn doel schoon. Tot de 43e minuut als Wilhelmus via een hoekschop op de 1-3 komt. Het theatrale spel van de uitploeg behaalde een grens. Jongens voelden zich gewoon niet meer prettig op het veld. Dat was terug te zien. Het was niet als normaal. In de 47e minuut wordt het 1-4 en in de 53e minuut 1-5. Om de pijn iets te verlichten kon de 2-5 nog wel gemaakt worden. Een snelle combinatie tussen Jaco en Raphael resulteerde de goal. Jaco versnelt nog een keer via de linker kant. Geeft de bal precies goed op Raphael die koeltjes blijft voor de goal en scoort dus de 2-5. Gelukkig was de wedstrijd vrijwel direct klaar.

In de kleedkamer hingen gemengde gevoelens. Uiteindelijk moeten we deze wedstrijd achter ons laten en over 4 weken (dan spelen we tegen Wilhelmus in de competitie) laten zien dat we absoluut beter kunnen.

De bekerperiode zit er op. Voorschoten '97 wordt laatste in de poule met een gelijk aantal punten als RKDEO, maar het doelsaldo is wat lager uitgevallen. Quick Boys wordt met 9 punten uit 3 wedstrijden verdiend 1e in de poule. Een tegenstander die denk ik mee gaat doen om het kampioenschap in de 4e divisie.

Volgende week trappen we in Rotterdam-Zuid af voor de competitie. Spartaan'20 is de tegenstander; een bekende, want in de voorbereidingsfase voor de zomervakantie hebben we al tegen de Rotterdammers mogen oefenen. Toen werd het 0-2 voor de groen-witte. Volgende week tijd voor revanche!