Jeugd Seizoen 2024-2025 O13 pupillen 1

Voorschoten'97 1-1 FC Oegstgeest

Het voetbalseizoen is weer begonnen. De zomer is voorbij en na 11 trainingen in augustus lijkt de o13 selectie klaar voor de start van het seizoen. In juni werd het voetbaljaar niet lekker afgesloten. 3 oefenwedstrijden, 15 tegengoals, 3 goals gescoord, 0 overwinningen. De tegenstander van afgelopen zaterdag was een oude bekende; FC Oegstgeest. Op 22 juni werd er tegen de Oegstgeestenaren nog met 2-5 in eigen huis verloren. Tijd voor revanche dus.

Voordat de wedstrijd werd gestart stonden we allemaal stil voor het feit dat onze clubicoon Rinus van der Burg was overleden halverwege juli. De man die overal voor zorgde, maar zichzelf op de achtergrond hield. Het was voor ons de 1e wedstrijd dat Rinus' bankje onbeheerd was. Een enorm gemis...

De openingsfase had Voorschoten'97 veel rust in het spel. Het balletje ging lekker rond wat resulteerde in kleine kansjes. Verdedigend waren we scherp en fel, precies wat vooraf van de jongens verwacht werd. Na +/- 15 minuten werd het wat lastiger. We werden helemaal teruggedrongen en moesten waken voor een tegentreffer. Dat lukte wat ervoor zorgde dat we de rust in gingen met de brilstand. 0-0.

De tweede helft lijken we goed uit de kleedkamer te komen. Het gaat gelijkwaardig op en beide teams creëeren niet heel veel kansen. Uit een stuiterbal en goed lopende aanval komen de gasten uit Oegstgeest op voorsprong in de 38e minuut. Een klap in het gezicht, want het was onnodig en zat er niet persé aan te komen. De reactie was goed. Volle bak weer erop en erover en de minuten na de openingstreffer waren goed van Voorschotense kant. Uiteindelijk wordt de gelijkmaker in de 46e minuut gemaakt. Een indraaiende hoekschop geschoten door Kiefer valt op het hoofd van Daan die de bal hard op de lat kopt. Mathis reageerde scherp en kon de bal terug brengen in de malaise. Daan weet al liggend de komende bal in het doel te werken. Grote ontlading en blijheid was er na de gelijkmaker. Het laatste kwartier kom het alle kanten opgaan. Oegstgeest was vooral heel dreigend uit de omschakeling, maar dichterbij dan een vrije trap op rand 16 kwamen de bezoekers niet. Voorschoten creëerde nog kansen uit hoekschoppen en de ruimte achter de verdediging. Helaas kon het niet beloond worden, maar een gelijkspel mochten we zeker tevreden over zijn.

2 maanden terug verloren we eigenlijk kansloos van deze tegenstander en nu hielden we het op een gelijkspel. Een prima resultaat waar we op de training weer door mee kunnen.

Volgende week staat de 2e bekerwedstrijd op het programma. Dan moeten we op bezoek bij FC Lisse.

Scoreverloop:

30' Rust (0-0)

38' 0-1 (FC Oegstgeest)

46' 1-1 (Daan)

60' Einde (1-1)