Jeugd Seizoen 2024-2025 O13 pupillen 1

Voorschoten'97 4-1 FC Zoetermeer

Het is zaterdag 12 oktober 2024. Een achteraf gezien mooie dag voor de 13-1 van Voorschoten'97. Na een moeizame periode, waar we goed ontwikkeld hebben, maar niet het gewenste resultaat kregen, wonnen de geel-groenen hun 1e wedstrijd van het seizoen.

Na de start van de wedstrijd ging het spel op en neer. Er werd veel balverlies geleden door beide ploegen, waardoor het spel heen en weer ging. Wat wel al opviel was dat we deze wedstrijd vaker de bal zouden hebben dan dat we gewend zijn. Zoetermeer probeerde ons onder druk te zetten, maar we konden ons er goed onderuit voetballen. We hielden geduld en bleven ons eigen spelletje spelen. Enkele kansen werden gecreëerd, maar helaas konden we het doel niet treffen. Voorschoten'97 zat er lekker in, het energie level zonder bal lag op een goed niveau, alleen aan de bal konden we te weinig brengen vanaf eigen helft. In de 20e minuut opent Zoetermeer vrij pardoes de score. De bal komt vanaf de rechterkant en kan niet worden uitverdedigd, waardoor de bal rond de 16m blijft hangen. Het schot uit de 2e lijn wordt geblokt door Milo, maar komt per toeval terecht bij de links buiten van de Zoetermeerders die de bal via Max de goal in werkt. Een doffe klap voor de Voorschotenaren, want nodig was het niet... Uiteindelijk is 0-1 ook de ruststand.

De 2e helft was beduidend anders kunnen we wel stellen. Wat besproken was in de rust komt veel beter tot zijn recht. Binnen 3 minuten wordt de bal geopend op Mathis. Een afgezwaaide voorzet eindigd op de lat en valt voor de voeten van Levent. Hij wil zijn tegenstander passeren, maar wordt gevloerd. De scheidsrechter is resoluut en legt de bal op 11m. Kiefer wordt de aangewezen man voor de strafschop en schiet de bal hard en laag binnen! 1-1! Een bevrijdende goal wat smaakt naar meer. En dat kwam ook. 3 minuten na de gelijkmaker lag de 2-1 al in het netje. Een onderschepping op eigen helft, aan de linkerzijde door Levent samen met Hugo komt de bal bij Tom. Tom draait open en ziet de ruimte voor de diepgaande Mathis. Mathis blijft koelbloedig en schiet van 25 meter met gemak de bal over de uitgekomen keeper heen. Voorschoten'97 pakt de voorsprong, terwijl de tweede helft pas 5 minuten bezig was. Zoetermeer kwam weer wat sterker terug. Enkele kansjes werden mogelijk gemaakt, maar Max stond als een huis vandaag. Een foutieve opbouw rond de 45e minuut leek de 2-2 te veroorzaken, maar de omschakeling als team was goed, waardoor de gelijkmaker kon worden weerhouden. Niet veel later is daar dan de bevrijdende 3-1. Bastiaan veroverd op eigen initiatief de bal in de achterhoede en zet het op belopen. Tom heeft ondertussen halverwege het veld de bal overgenomen en drijft naar voren, terwijl Bastiaan zijn loopactie vervolgd. Tom weet met een splijtende pass Bas te vinden die in 2instantie de bal tegen de touwen werkt. De wedstrijd leek hiermee wel klaar. De Voorschotenaren bleven gaan en hielden de druk vooruit. Een verovering op het middenveld resulteerde in dat Tom 1 op 1 kon gaan met de keeper. De uitkomende keeper stond (wederom) wat ver voor zijn goal en Tom kent geen twijfel. Met een beetje effect dwaalt de bal over de keeper heen in de bovenhoek. Daarmee komt de uiteindelijke eindstand op het bord. 4-1!

Het was weer eens lekker om de punten voor jezelf te houden, maar we zijn er nog zeker niet. We moeten weer door ontwikkeling en volle bak blijven gaan. Over 4, ja 4 weken staat pas de volgende wedstrijd op het programma. Dan mogen we verkassen naar Wateringen om tegen VELO de volgende krachtmeting te gaan spelen, maar eerst volle bak trainen!

Scoreverloop:

20' 0-1 (FC Zoetermeer)

30' Rust (0-1)

33' 1-1 (Kiefer) (p.)

36' 2-1 (Mathis)

49' 3-1 (Bastiaan)

57' 4-1 (Tom)

60' Einde (4-1)

SB

MATCH DAY (2)

12-10-2024
Eindelijke de eerste punten!
14-09-2024
FC Lisse 5-1 Voorschoten'97
Voorschoten'97 kan goede 2e helft niet omzetten in een resultaat en sluit de bekercampagne af.