Jeugd Seizoen 2024-2025 O13 pupillen 1

FC Lisse 5-1 Voorschoten'97

Het is zaterdag 14 september 2024. De grootste kaarten zijn voor de beker al geschud. Zowel FC Lisse als Voorschoten'97 maken geen kans meer om de bekerpoule te overleven. Dat maakte dat de wedstrijd een halve oefenwedstrijd was om de tactieken te oefenen voor de competitie, die volgende week begint.

De 1e helft was vanuit onze kant niet goed genoeg. We konden maar geen grip krijgen op de tegenstander. De grote, snelle, fysieke spits van Lisse deed ons eigenlijk de das om. 2 uitbraken via de spits leidde de 1 en 2-0 in. De 3-0 viel net voor rust uit een counter.

In de rust hebben we goed met elkaar gezeten hoe we de 2e helft wilden aanpakken. We moesten geloof houden in een goed resultaat en geloof hebben dat ons spel beter kon. Dat zagen we gelukkig wel terug.

De ingevallen Rafael nam het initiatief druk te zetten op de flanken en veroverde de bal, speelde 'm door op de dieplopende Bastiaan die de bal koelbloedig binnenschuift. Voorschoten leefde zowaar weer. Meerdere kansen werden gecreëerd. Lisse kwam zo af en toe uit de omschakeling dicht bij onze goal, maar Mick keepte een echt goede wedstrijd en hield voorlopig nog zijn doel schoon. Rond de 45e minuut leken we de aansluitingstreffer te maken, maar de goed ingekopte kopbal van Mathis wordt afgevlagd en zodoende ook afgefloten. Het laatste stukje lieten we het kaas van ons brood eten. Lisse werd fysieker, harder en gemener. We hielden ons voor het grootste deel netjes, waar de gastheren nog wat van konden leren. Uiteindelijk valt de 4-1 en 5-1 kort achter elkaar en eindigt de wedstrijd niet zoals we hadden gewild, maar hoe we de 2e helft voor de dag zijn gekomen kunnen we op voortborduren.

Met een juiste instelling en power gaan we volgende week vol goede moed naar Nieuwekerk toe. Hier zal de najaarscompetitie van start gaan. Makkelijk zal het niet worden, maar we moeten geloof houden in elkaar, dan komt het echt goed!

SB

Foto's gemaakt door Jan Schouten, waarvoor dank!

MATCHDAY BEKER

14-09-2024
Voorschoten'97 kan goede 2e helft niet omzetten in een resultaat en sluit de bekercampagne af.