Fenne 12e op de D-Spelen!

Op zondag 1 september deed Fenne Könemann mee aan de D-Spelen. Fenne heeft hier een hele mooie 12e plaats behaald bij het speerwerpen! De trainers zijn supertrots op Fenne.
 
Onderstaand een kort verslagje van deze dag (door Nelleke, de moeder van Fenne):
Zondag 1 september werden de jaarlijkse D-Spelen gehouden. D-junioren is de ouderwetse term voor alle jeugd atleten van U14 en U13 en Spelen betekent niet de Olympische Spelen waar onder andere onze Femke Bol schitterde, maar wel een wedstrijd die in het Amsterdams Olympische stadion werd gehouden en waar Fenne graag wilde speerwerpen. 
Bij inschrijving was het even spannend of ze mee kon doen, want er was wel een limiet aan de inschrijvingen. Gelukkig was Fenne d’r pr goed genoeg om mee te doen. Niet voor de prijzen, maar hoe leuk was het om in dat mooie stadion te mogen sporten. Na een lekkere WU van een rondje stadion en samen wat gooien met een balletje maakten we samen een gooi-strategie. Gewoon vanaf poging 1 met een 5-pas werpen en zorgen dat de punt in de grond komt! Fenne ging zich melden op de baan en ik ging lekker in het zonnetje zitten achter de afzetting. Fenne begon meteen goed. Eerste poging meteen een PR! 21.79m Super leuk! Tussen de beurten door kon ze even buurten bij mij, m’n petje stelen want veel beschutting was er niet op de baan. De tweede poging was iets minder. Toch stond ze voor haar 3e poging nog 9e in het klassement. De eerste 8 mochten nog 3 pogingen in de finale.  Vooraf had ze niet gedacht dat ze hier over na kon denken. Zou toch gaaf zijn. De 3e poging ging ook goed. Verder dan de oude PR net iets minder dan de eerste poging. Helaas geen finale plek, maar wel een mooie 12e plaats op de ranking.
 
PSX_20240906_214839 640 pixels

 

 

Zo 27 okt: Dresden Marathon

 

Zo 3 nov: Zilveren Turfloop, Mijdrecht

DSC_0236

DSC_0569

DSC_0743

DSC_0796

DSC_0806

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.