Za 1 sluit seizoen af met alsnog een hoofdprijs.

Afgelopen zondag, op een zonovergoten en druk bezet sportpark De Voscuijl bij FC Oegstgeest wist Za 1 voor de tweede keer in historie de LAV cup te veroveren. De eerste helft ging gelijk op en toonde tegenstander Kagie zich zeker niet de mindere. Thom Wijnalda opende het score verloop met doelpunt na reeds 10 min. Kagia, nog niet onder de indruk, scoorde redelijk snel erna de 1-1. Daar Thom in de laatste minuut voor rust de 2-1 liet aantekenen, konden de geelgroenen met een prettig gevoel aan de thee.

De tweede helft ging toch wat anders verlopen, het krachtsverschil werd steeds groter en ook de vermoeidheid in het warme weer zal wel een rol gespeeld hebben, maar Voorschoten '97 ging meer domineren en het spel meer en meer naar zich toetrekken wat resulteerde in het derde doelpunt van Thom Wijnalda. Aan het eind van de wedstrijd zette Melle Rekveldt nog de kers op de taart door er nog 4-1 van te maken en de prijs op een overtuigende wijze binnen te halen. We speelde thuis, dus de sponsor had ook voor deze wedstrijd een prijs voor de beste speler. Man of the Match, mogelijk gemaakt door Restaurant La Casita in de Voorstraat te Voorschoten was, hoe kan het ook anders met drie doelpunten: Thom Wijnalda!

Bij deze namens Voorschoten '97 hulde aan Hennie Kanbier en zijn prima team, ze hebben een prettig LAV seizoen weer op een fantastische manier afgerond met deze voetbaldag met aan het eind de finale van de LAV cup.