Korte impressie najaars ALV

ALV-logo

Korte impressie ALV

 

Op een regenachtige maandagavond hadden 51 leden de weg naar de kantine gevonden voor de   najaars ALV van Voorschoten '97.

 

De ALV begon met een moment van stilte ter nagedachtenis aan Paul van der Mijn, Gé Klaassen en Nard Duivenvoorde. Na een toelichting op de jaarcijfers door de  vertrekkend penningmeester Bjorn van der Geest en aankomende penningmeester Jan Wevers en verklaringen van de Raad van Advies en de kascommissie heeft de ALV de jaarrekening over het seizoen 2022-2023  goedgekeurd. Voorschoten '97 heeft afgelopen jaar door een aantal éénmalige meevallers en een meer dan uitstekende opbrengst van de kantine een goed financieel seizoen  gedraaid. Van het positieve resultaat  (€ 96.097) wordt € 90.000 toegevoegd aan de bestemmingsreserve voor de accommodatie, het restant wordt toegevoegd aan het kapitaal eigen vermogen. Hoewel Voorschoten '97 financieel gezond is, is er onvoldoende vet op de botten om de gewenste vernieuwing van de accommodatie (met name kleedkamers) zonder externe financiering te realiseren. Een goed gevulde bestemmingsreserve is nodig om deze financiering te kunnen krijgen.

 

Tot het bestuur zijn toegetreden Jan Wevers als penningmeester en Remco Dubbeling als bestuurslid jeugd. Het jeugdbestuur wordt verder gevormd door Bram van Rijssel en Jean Paul Arrachart. Het penningmeester team bestaat verder uit assistent-penningmeester Wout van der Ham.

Pieter van Dijken heeft aangeven dat hij zich per juni 2024 niet herkiesbaar stelt als voorzitter. We gaan dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. De profielschets zal medio december worden vastgesteld.

 

Na de pauze heeft bestuur in een aantal slides per portefeuille (Algemeen, Jeugdvoetbal, Atletiek, Senioren & Scheidsrechters, Vrijwilligers, Prestatievoetbal en Facilitaire zaken) verslag gedaan van het afgelopen seizoen. De verdere uitvoering van het vrijwilligersbeleid blijft hoog op de agenda staan, evenals de zoektocht naar een opvolger voor Ruud Nolet, de kantinebeheerder.

 

Uiteraard was er hevige teleurstelling dat de vervanging van de atletiekbaan uit de begroting van de gemeente voor 2024 is gehaald. In de plaats hiervan heeft de gemeente nu een reservering opgenomen van ongeveer € 700.000 voor sportaccommodaties. Het wachten is nu op de vaststelling van het gemeentelijk accommodatiebeleid en een bijbehorende uitvoeringsagenda. In samenwerking met de Sporttafel Voorschoten en de gemeente zal Voorschoten '97 daar maximaal aan meewerken. Het is en blijft ons doel  om de verouderde en onveilige atletiekbaan zo snel mogelijk te vervangen en de kleedkamer faciliteiten te vernieuwen.

CV100 Sponsortoernooi
BLV
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
Ruilen of ophalen kleding
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.