In memoriam

in-memoriam

 

Dit weekend kregen wij het trieste nieuws dat Gerard Keijzer op 69-jarige leeftijd is overleden. Gerard was een stille kracht die tientallen jaren trainer en leider was bij SV Voorschoten en Voorschoten '97. Aanstaande woensdag vindt de uitvaart plaats.

 

Gerard werd op 8 oktober 1953 in Jakarta geboren. Zijn vader werkte in Indonesië, waardoor Gerard’s wieg in het verre Azië stond. Een jaar na zijn geboorte keerde het gezin terug naar de Tsjaikovskilaan in Voorschoten, waar Gerard opgroeide. Op relatief late leeftijd begon hij met voetballen. Toen hij 16 jaar oud was meldde hij zich bij Randstad Sport, dat toen nog op het Burgemeester Van der Hoeven Sportpark speelde. Hij begon als noeste verdediger in de A4. Hij ontwikkelde een grote liefde voor de voetbalsport, zonder dat hij aspiraties had om selectievoetbal te spelen.

Toen de zaterdagtak van de neutrale voetbalclub zich in 1982 afsplitste en doorging als SV Voorschoten, verhuisde Gerard mee. Daar ontmoette hij zijn grote liefde Geeke, die via haar broer Willem v.d. Linden betrokken was geraakt bij de voetbal. Gerard werd trainer en leider van diverse lagere elftallen. Hij was sociaal bevlogen en vond dat alle voetballers recht hadden op een goede begeleiding. Ook zij dus, die niet behept waren met heel veel talent. Zo was hij jaren achtereen een stille kracht op de achtergrond. Naast zijn werk op het veld verrichtte Gerard talloze hand- en spandiensten voor zijn voetbalclub.

 

Gerard kampte al geruime tijd met forse lichamelijke ongemakken. Desondanks was hij nog lang actief in het walking football bij Voorschoten '97. Dat hij steeds weer opkrabbelde, was het gevolg van zijn strijdbaarheid en zijn optimisme. Tot het laatste moment bleef hij scherp. Een paar dagen voor zijn overlijden lag hij op de intensive care, maar wilde hij dolgraag zijn geliefde Ajax op TV aanschouwen.

Vorige week donderdag, op 25 mei, is Gerard overleden in Leiden. Aanstaande woensdag (31 mei) wordt om 10.30 uur afscheid genomen van Gerard in de Dorpskerk, Kerkplein 2 te Voorschoten. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op begraafplaats Rosenburgh. Na de begrafenis is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer.

 

Wij wensen Gerard’s familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

(Hans Douw)

CV100 Sponsortoernooi
BLV
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
Ruilen of ophalen kleding
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.