Scheidsrechters

Spelregels

De mens achter de scheidsrechter: Johan van der Woude

Scheids Johan - 02

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Johan van der Woude.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? Waar werk je?

Ik ben Johan van der Woude, 40 jaar oud en woonachtig in Leidschendam. Sinds maart dit jaar werk ik als kok bij Vapiano in The Mall of The Netherlands. Hiervoor was ik werkzaam bij Jumbo Online in het distributiecentrum in Bleiswijk. Ik ben bijna 10 jaar getrouwd en samen met mijn vrouw heb ik een zoon van 16 jaar oud. Naast het fluiten vind ik het leuk om te tuinieren, voetbal te kijken en mijn aquarium bij te houden.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten ‘97?

Vanaf januari 2024 ben ik actief als scheidsrechter bij Voorschoten ‘97. Daarvoor was ik actief bij de Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV. Via collega-scheidsrechter Henry ben ik hier beland.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Ik fluit nu ongeveer een jaar of acht. Bij RKAVV begon ik met fluiten vanwege het geringe aantal scheidsrechters daar. Na verloop van tijd heb ik me ook aangemeld bij de KNVB om bondsscheidsrechter te worden. Zo fluit ik geregeld eerst een wedstrijd voor de bond en ben ik later op de dag actief op Sportpark Adegeest.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?

Als fervent voetballiefhebber heb ik zelf in mijn jongere jaren ook gevoetbald. De liefde voor de bal maakt het voor mij erg leuk om wedstrijden te fluiten. Dankzij de ervaringen als voetballer kan ik me nu goed verplaatsen in hoe voetballers tijdens de wedstrijd denken. Mocht ik onverhoopt toch op moeten treden, kies ik in eerste instantie ervoor de dialoog aan te gaan.

 

Slotwoord?

Als scheidsrechter heb ik het goed naar mijn zin bij de club. De ontvangst in het scheidsrechtershok door Cor & Wim is altijd zeer hartelijk, waardoor je niks tekort komt. Het contact met collega-scheidsrechters en andere betrokkenen is ook onwijs leuk!

 

Met bijna 1900 leden en maar liefst 110 teams dit seizoen is Voorschoten ‘97 een van de grootste voetbalverenigingen van Nederland. Elk weekend worden er veel wedstrijden gespeeld op Sportpark Adegeest. Om deze wedstrijden in goede banen te leiden, zijn scheidsrechters onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat dit seizoen en in de toekomst de wedstrijden in goede banen geleid blijven, is het scheidsrechterskorps van Voorschoten ‘97 naarstig op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd?

 

Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl, loop even langs het schiedsrechtershok of neem contact op met Cor of Wessel:

  • Cor: 0625346129
  • Wessel: 0639183460

Scheids Johan - 01

De mens achter de scheidsrechter: Henry van Belkum

De mens achter de scheidsrechter - Henry van Belkum

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Henry van Belkum.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? Waar werk je?

Mijn naam is Henry van Belkum, ik ben 61 jaar oud en woon sinds 2010 in Leidschendam. Ik werk al 43 jaar als kwaliteitsmedewerker bij de Albert Heijn in Voorhout. Daarnaast heb ik een dochter van 17 jaar oud. In mijn vrije tijd fiets ik en lees ik graag.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten ‘97?

Vanaf oktober 2023 ben ik constant betrokken bij Voorschoten ‘97 als scheidsrechter. Daarvoor bood ik incidenteel ondersteuning bij toernooien. Via Cor ben ik bij deze vereniging terechtgekomen.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Ik fluit al ruim 30 jaar. In 1989 begon ik bij UVS met fluiten toen ik daar als jeugdleider actief was. Bij een wedstrijd toen was er geen scheidsrechter, waarop ik besloot zelf de wedstrijd in goede banen te leiden. Na UVS heb ik onder andere bij DoCoS en RKAVV gefloten. Ook ben ik momenteel actief als bondsscheidsrechter.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?
Als scheidsrechter voel ik me een onopvallend onderdeel van de wedstrijd. Je wilt twee teams lekker laten voetballen, maar als het nodig is, word ik opvallend. De teams bepalen in welke hoedanigheid ik me over het veld beweeg.

De mens achter de scheidsrechter - Henry van Belkum -2

 

Slotwoord?

Ik heb het prima naar mijn zin bij Voorschoten ‘97. Het scheidsrechterskorps is hartstikke gezellig. We steunen elkaar en waarderen elkaar. Zo ben ik hartstikke goed opgevangen toen ik hier kwam fluiten!

Het scheidsrechterskorps van Voorschoten ‘97 is op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl of neem contact op met Cor of Wessel:

 

  • Cor: 0625346129
  • Wessel: 0639183460

De mens achter de scheidsrechter: Stefan Berg

Stefan_02

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Stefan Berg.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? 1) Wat voor opleiding doe je? 2) Waar werk je?

Mijn naam is Stefan Berg. Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding tot gymdocent aan de Haagse Hogeschool (HALO). Ik voetbal ook op de club bij de JO19-3.

Voor werk doe ik verschillende dingen. Ik ben actief voor de KNVB als assistent-scheidsrechter, daarnaast werk ik in de vakanties regelmatig bij de horeca in Duinrell en soms sta ik ook achter de bar bij het cultureel centrum (filmtheater) in Voorschoten.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten '97?

Ik ben sinds ik van zwemles afkwam bijna gelijk gaan voetballen. Dit was bij de mini league op de zondagmorgen. Daarna ben ik altijd blijven voetballen en later ook gaan fluiten op de club.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Dat is eigenlijk per toeval zo gelopen. 6 jaar geleden zou mijn vader op een zaalvoetbaltoernooitje van mijn zus fluiten. De avond ervoor brak hij tijdens een zaalvoetbalwedstrijd zijn eigen pols en heeft hij mij gevraagd of ik voor hem kon invallen. Het zou om 1 wedstrijdje gaan maar uiteindelijk heb ik op verzoek van de enthousiaste organisatie het hele toernooi gefloten. Dat beviel me zo goed dat ik uiteindelijk een keer bij de mini league ben gaan fluiten. Hierna ben ik naar Cor gegaan om aan te geven dat ik wel zou willen fluiten. Sindsdien heb ik bijna elk voetbalweekend een wedstrijd gefloten.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?

Het leukste van het fluiten vind ik de leiding in het veld hebben. Je bent als scheidsrechter verantwoordelijk voor hoe een wedstrijd verloopt. Ook vind ik het leuk om te leren hoe je met bepaalde situaties omgaat die je in het veld meemaakt. De sfeer bij de scheidsrechters van Voorschoten '97 is echt heel goed. Het is altijd gezellig bij de scheidsrechterskleedkamer. Dit komt door iedereen die wedstrijden fluit en door Cor & Wim.


Naast het fluiten heb ik de ambitie om als Assistent Scheidsrechter zo hoog mogelijk te komen. Zo heb ik de finale van de KNVB beker West I mogen assisteren. Dan staan er 3000 man langs de lijn en dan geeft het wel een kick als je de wedstrijd met de scheidsrechter en de andere assistent in goede banen kan leiden.
Ook de ambiance van de Dames Eredivisiewedstrijden die ik heb mogen vlaggen was een unieke ervaring en erg leuk om mee te maken.

 

Slotwoord?

Ik denk dat veel mensen het spannend vinden om in het midden van een veld te staan. Maar het is grappig om te merken dat wanneer je de regels een beetje kent, het reuze mee valt en zelfs leuk is om te doen. Heb je dan ook maar een beetje het idee dat je de regels kent, kom dan gerust een keer langs voor meer informatie. Alle voetballers begrijpen dat je ook als scheidsrechter niet alles kunt zien, dus als je een keer iets over het hoofd ziet is het geen ding wanneer je er voor open staat om je verder te verbeteren. Daarnaast is het ook een hele leuke vrijwilligerstaak waar je veel mensen blij mee maakt.

 

Het scheidsrechterskorps van Voorschoten '97 is op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl of neem contact op met Cor of Wessel:

 

- Cor: 06-25346129

- Wessel: 06-39183460

Stefan_01

30-08-2024
Nieuwe samenstelling scheidsrechterscommissie
Bram Muires nieuw lid van de scheidsrechterscommissie
11-12-2023
Wim Odding toegevoegd aan de Referee Lane.
De oudste actieve scheidsrechter bij Voorschoten '97
22-11-2022
Twee clubscheidsrechters V97 gedebuteerd in de vrouwen Eredivisie!
Manon Plandsoen en Stefan Berg gedebuteerd in de vrouwen Eredivisie.
16-09-2021
Hans Wesselman, nieuwe voorzitter scheidsrechterscommissie
Even voorstellen:
07-06-2021
Nieuwe aanwinsten bij de scheidsrechters!
Afgelopen week maarliefst twee nieuwe scheidsrechters
16-05-2021
In memoriam
Koos de Bruijn overleden
30-04-2021
Scheidsrechter van de maand april – Stephan Bronmeijer
10 jaar geleden begonnen bij de mini-league
11-04-2021
De scheidsrechterscommissie
We stellen ons voor en geven een uitleg waar de scheidsrechterscommissie voor staat en wat we allemaal doen
04-03-2021
Scheidsrechter van de maand maart – Wim Odding
“Zolang ik leef blijf ik op Voorschoten97 actief”
18-08-2020
Scheidsrechter van de maand: Dionne van Stralen
Scheidsrechter even in het zonnetje gezet
17-12-2018
Jaarlijkse bijeenkomst scheidsrechters
Nieuwe jassen van sponsoren MCS en Autorijschool Van der Valk
30-08-2018
We kunnen wat versterking gebruiken
Een echt scheidsrechterstenue ligt voor je klaar en tuurlijk word je goed begeleid.

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.