De mens achter de scheidsrechter

Scheids Johan - 02

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Johan van der Woude.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? Waar werk je?

Ik ben Johan van der Woude, 40 jaar oud en woonachtig in Leidschendam. Sinds maart dit jaar werk ik als kok bij Vapiano in The Mall of The Netherlands. Hiervoor was ik werkzaam bij Jumbo Online in het distributiecentrum in Bleiswijk. Ik ben bijna 10 jaar getrouwd en samen met mijn vrouw heb ik een zoon van 16 jaar oud. Naast het fluiten vind ik het leuk om te tuinieren, voetbal te kijken en mijn aquarium bij te houden.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten ‘97?

Vanaf januari 2024 ben ik actief als scheidsrechter bij Voorschoten ‘97. Daarvoor was ik actief bij de Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV. Via collega-scheidsrechter Henry ben ik hier beland.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Ik fluit nu ongeveer een jaar of acht. Bij RKAVV begon ik met fluiten vanwege het geringe aantal scheidsrechters daar. Na verloop van tijd heb ik me ook aangemeld bij de KNVB om bondsscheidsrechter te worden. Zo fluit ik geregeld eerst een wedstrijd voor de bond en ben ik later op de dag actief op Sportpark Adegeest.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?

Als fervent voetballiefhebber heb ik zelf in mijn jongere jaren ook gevoetbald. De liefde voor de bal maakt het voor mij erg leuk om wedstrijden te fluiten. Dankzij de ervaringen als voetballer kan ik me nu goed verplaatsen in hoe voetballers tijdens de wedstrijd denken. Mocht ik onverhoopt toch op moeten treden, kies ik in eerste instantie ervoor de dialoog aan te gaan.

 

Slotwoord?

Als scheidsrechter heb ik het goed naar mijn zin bij de club. De ontvangst in het scheidsrechtershok door Cor & Wim is altijd zeer hartelijk, waardoor je niks tekort komt. Het contact met collega-scheidsrechters en andere betrokkenen is ook onwijs leuk!

 

Met bijna 1900 leden en maar liefst 110 teams dit seizoen is Voorschoten ‘97 een van de grootste voetbalverenigingen van Nederland. Elk weekend worden er veel wedstrijden gespeeld op Sportpark Adegeest. Om deze wedstrijden in goede banen te leiden, zijn scheidsrechters onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat dit seizoen en in de toekomst de wedstrijden in goede banen geleid blijven, is het scheidsrechterskorps van Voorschoten ‘97 naarstig op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd?

 

Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl, loop even langs het schiedsrechtershok of neem contact op met Cor of Wessel:

  • Cor: 0625346129
  • Wessel: 0639183460

Hier kun je het eerste deel van deze rubriek met Stefan Berg teruglezen. Het tweede deel met Henry van Belkum vind je hier.

 

Scheids Johan - 01

 

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.