De mens achter de scheidsrechter’

De mens achter de scheidsrechter - Henry van Belkum

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Henry van Belkum.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? Waar werk je?

Mijn naam is Henry van Belkum, ik ben 61 jaar oud en woon sinds 2010 in Leidschendam. Ik werk al 43 jaar als kwaliteitsmedewerker bij de Albert Heijn in Voorhout. Daarnaast heb ik een dochter van 17 jaar oud. In mijn vrije tijd fiets ik en lees ik graag.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten ‘97?

Vanaf oktober 2023 ben ik constant betrokken bij Voorschoten ‘97 als scheidsrechter. Daarvoor bood ik incidenteel ondersteuning bij toernooien. Via Cor ben ik bij deze vereniging terechtgekomen.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Ik fluit al ruim 30 jaar. In 1989 begon ik bij UVS met fluiten toen ik daar als jeugdleider actief was. Bij een wedstrijd toen was er geen scheidsrechter, waarop ik besloot zelf de wedstrijd in goede banen te leiden. Na UVS heb ik onder andere bij DoCoS en RKAVV gefloten. Ook ben ik momenteel actief als bondsscheidsrechter.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?
Als scheidsrechter voel ik me een onopvallend onderdeel van de wedstrijd. Je wilt twee teams lekker laten voetballen, maar als het nodig is, word ik opvallend. De teams bepalen in welke hoedanigheid ik me over het veld beweeg.

De mens achter de scheidsrechter - Henry van Belkum -2

 

Slotwoord?

Ik heb het prima naar mijn zin bij Voorschoten ‘97. Het scheidsrechterskorps is hartstikke gezellig. We steunen elkaar en waarderen elkaar. Zo ben ik hartstikke goed opgevangen toen ik hier kwam fluiten!

Het scheidsrechterskorps van Voorschoten ‘97 is op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl of neem contact op met Cor of Wessel:

 

  • Cor: 0625346129
  • Wessel: 0639183460

Lees hier het eerste deel van deze rubriek met Stefan Berg.

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.