Winst zaterdag 1 en 2, O23 gelijk

Zaterdag 1 heeft tegen DSO een terechte maar benauwde overwinning behaald (0-1) tegen DSO.
Vanaf het begin zette zaterdag 1 in een 3-5-2 formatie DSO onder druk hetgeen resulteerde in een
aantal goede kansen maar het vizier stond echter niet op scherp. Vlak voor de rust kwam DSO met
10 man te staan na een grove tackle op Jim vd Krogt hetgeen naar verwachting (nog) meer
mogelijkheden zou bieden; de toeschouwers kwamen echter bedrogen uit. Na de rust trad zaterdag 1
in dezelfde formatie binnen de lijnen maar niet meer zo dominant spelend als voor de rust; de 0-1
kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Hierna ging zaterdag 1 steeds slordiger spelen en kon
het niveau van de 1e helft niet meer aantikken. Vriend en vijand verwachtten dat door een paar
wisselingen en tactische ingrepen de druk op DSO weer zou toenemen. Het tegendeel bleek waar
waardoor DSO met 10 (!) man steeds meer in balbezit kon komen met een paar onnodig gele
kaarten aan zaterdag 1-kant.tot gevolg. Door uitblinker doelman Justin van Look in de slotfase wist
zaterdag 1 de 3 punten mee naar huis te nemen. Het is duidelijk dat de komende tijd nog veel werk
te verzetten is, zowel op tactisch als speltechnisch gebied. Een interessante vraag daarbij is of as
zaterdag Valken '68, net als vorig seizoen, bestreden zal worden in een 3-5-2 formatie. De inbreng
van de aanvallers was in die wedstrijden destijds zeer beperkt en leverde geen (doel)punten op.
Zaterdag 2 behaalde een regelmatige overwinning tegen ESTO (1-2) met een belangrijk doelpunt
van de teruggekeerde Ronnie de Roode, hulde!

Zaterdag O23 speelde thuis gelijk tegen DWO en miste vele kansen om de 3 punten binnen te halen.
In deze 4e divisie moet het toch mogelijk zijn om in de top mee te draaien, ervan uitgaande dat de
kwaliteit zich steeds meer verbetert.

De komende weken zal de TC met de spelers van de zaterdagselectie om de tafel zitten om te
vernemen wat er goed en niet goed gaat, zowel op voetbaltechnisch als organisatorisch gebied.
Vervolgens zal de TC evaluatie-gesprekken voeren met trainers en andere technische stafleden.
Als aanvulling op het vorige week geschetste plaatje over de (organisatie van de) zaterdagselectie is
nog vermeldenswaard dat Maarten Kriek (wie kent hem niet) al een aantal jaren fungeert als
teammanager terwijl assisent-scheidsrechters Rene Breeuwer (zaterdag 2) en Tommy Willemsen
(zaterdag 1) al enige tijd de vlag uitstekend hanteren.