Voorschoten '97 zaterdag-selectienieuws

Er is lange tijd radiostilte geweest rondom de berichtgeving over het wel en wee van de zaterdagselectie van Voorschoten '97. De reden hiervan is dat bij de verantwoordelijken hiervoor de noodzaak ontbrak om via het belangrijkste orgaan van de vereniging, de VS '97-site, alle leden, sponsoren en externe organen hiervan op de hoogte te stellen. Gelukkig is er sinds kort op dat gebied een andere wind gaan waaien. Er is een nieuwe Technische Commissie aangesteld en de organisatie rondom de zaterdag-selectie begint langzaam weer op het vereiste niveau te komen. Er is echter nog heel veel werk te verrichten, te beginnen met het (wederom) op de kaart zetten van zaterdag 1 zowel qua organisatie als prestaties. Voorschoten '97 is daarom blij dat een paar oud 1e elftalspelers de TC zijn gaan bemannen. Eelke van Dijken geeft als voorzitter leiding aan de leden Shemiel Constancia en “oud” teammanager Rob vd Wijngaard en adviseur Alex Meijers. Deze TC zal in de loop van het seizoen intensief contact onderhouden met de spelersraad en de trainers van zaterdag 1 (Jeffrey Frijters), zaterdag 2 (Karam Mochie) en O23 (Dennis Luhulima). Daarnaast heeft de TC de uitdaging om de kwaliteit van de organisatie rondom de zaterdag-selectie te verbeteren en te waarborgen. Eelke van Dijken is als voorzitter het aanspreekpunt met betrekking tot de beleidsbesluiten ten aanzien van de selectie terwijl Martin Witsmeer namens het bestuur Voorschoten '97 extern vertegenwoordigt. 

 

Naast bovengenoemde personen en taken is misschien wel de belangrijkste functie weggelegd voor de dressman/materiaalman/leider Mart Dupre. Mart zorgt ervoor dat de spelers en begeleiding er voor, tijdens en na de wedstrijd tip/top bij lopen; het is aan de spelers om in het veld hieraan een vervolg te geven. De laatste jaren is het bijna gewoonte geworden om tijdens de winterstop met de zaterdagselectie, deels door bijdragen van trouwe sponsoren, naar het buitenland te gaan voor een trainingskamp. Ook de zaterdagselectie heeft hiervan de smaak te pakken, Wim van Engelen is de animator en organisator van dit evenement.

 

De voorbereiding is achter de rug en zaterdag 2 en O23 hebben al hun eerste competitiewedstrijd afgewerkt. Het is duidelijk dat zaterdag 2 wederom een paar spelers herbergt die moeiteloos in zaterdag 1 kunnen acteren. Het niveau van het O23-elftal (4e divisie) is helaas nog niet dusdanig waarop de TC bij de start hoopte. Het zal een proces van lange adem worden om de doelstelling, talenten van O23 klaarstomen voor zaterdag 1, te halen; de toekomst zal het leren. Zaterdag 1 heeft een wisselende voorbereiding gekend, hele goede wedstrijden of gedeeltes daarvan werden afgewisseld met minder goede momenten. Bij vlagen werden er zeer goede aanvallen opgezet, met uitstekende afronding, maar vaak was het rendement te laag. Een excuus hiervoor is uiteraard een heel andere bezetting in de frontlinie, met name door het vertrek van Thom Wijnalda (goed voor ruim 20 doelpunten) en aangever Lloyd vd Wilden. Aanvaller Mo Tougie Maatough heeft in elk geval laten zien dat hij in de spitspositie een ware opvolger kan worden.

 

Verdedigend zag zaterdag 1 er niet altijd solide uit. Uiteraard houdt dit eveneens verband met het vertrek van 3 vaste verdedigers (Martijn Hoogeboom, Derk Reijnders en Marc vd Voorst) en doelman Stephan vd Niet. Trainer Jeffrey Frijters en zijn staf zijn daarom genoodzaakt om op 6 posities nieuwe, andere spelers in te passen hetgeen gepaard is gegaan met vele wisselingen en uitprobeersels. Trainer Frijters heeft ook tegenover LeidenAmateurvoetbal laten weten dat het proces nog niet is afgerond en het zoeken is naar de juiste balans. Het is een jonge groep met veel potentie maar door vertrekkende sterkhouders nog niet evenwichtig genoeg is. De trainer staat door de grote onderlinge concurrentie voor moeilijke keuzes op verschillende posities. Gelukkig stroomt de ziekenboeg ook langzaam leeg met extra opsteker dat sterkhouder Guy Smit weer minuten in zaterdag 2 en 1 heeft gemaakt. Daarnaast is het fantastisch nieuws dat Ronnie de Roode na 1 ½ jaar blessureleed as weekend zijn comeback op de velden zal maken. De komende wedstrijden zal duidelijk worden hoe zaterdag 1 er aanvallend en verdedigend voor staat, te beginnen as zaterdag 28 september uit tegen DSO (ex 4e divisie) , daarna op zaterdag 5 oktober thuis tegen Valken '68 en op zaterdag 12 oktober uit tegen ARC (ex 4e divisie). De verslagen van zaterdag 1 zijn in de loop van zondag te lezen op de sites van LAV en Haaglandenamateurvoetbal.

 

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.