Winnaar traditionele Veteranencup bekend

image002
 
Afgelopen woensdag 28 augustus werd de traditionele seizoenopening bij de veteranen afgewikkeld waar zoiets hoort, op het hoofdveld onder toezicht van talrijk opgekomen publiek en referee Maarten Kriek. Dat dit toernooi een lange geschiedenis kent is wellicht niet iedereen bekend maar daarover verderop meer!
image006
 
Om 8 uur werd onder sfeervol avondrood (daar houden veteranen van) afgetrapt voor de eerste kraker tussen de selecties van de zaterdag en de zondag, de VE1’s dan wel te verstaan. De zondag leek de zaterdag lange tijd prima geneutraliseerd te hebben en krijg ook nog een mooie kans toen Do Overduin er in de laatste minuut toch nog 1-0 van wist te maken voor de zaterdag. Dat betekende automatisch dat de zondag het tegen de zaterdag VE2 moest opnemen, beter bekend onder de geuzennaam VSD. De mannen van speler/coach Von S hebben een fraaie reputatie waar het dit toernooi betreft maar wat ze ook probeerden, de zondag gaf geen krimp en 0-0 was het einderesultaat.
 
image003
 
We konden ons dus op gaan maken voor een heuse finale met de zware taak voor VSD om te winnen van de zaterdagselectie. VE1 wist via André van Loenen en Do Overduin al snel een voor VSD schier kansloze 2-0 op het bord te brengen en ondanks de aansluitingstreffer van Jesse de Kievit kwam de toernooiwinst niet meer in gevaar. Een zichtbaar geëmotioneerde aanvoerder Johan Steiner nam de legendarische (licht gehavende) prijs in ontvangst en verklaarde plechtig om de overige aanvoerders dit jaar wekelijks aan dit heugelijke feit te gaan herinneren, maar eerst mocht hij de prijs nog op z’n nachtkastje zetten.
 
image001
 
Samenvattend: spectaculair toernooi, publiek de grote winnaar, dank aan de scheidsrechter en een solide Paul Westra speler van het toernooi.
(Rovanelli)
 
image005
 
PS: Geschiedenis van de Veteranencup
Wat niet veel mensen weten, is dat de Veteranencup het oudste teamevenement in de Voorschotense sporthistorie is. Op woensdag 1 augustus 1934 werd de eerste editie afgewerkt. De veteranen van VVL en Rouwkoop speelden om de ‘Doktoren-wisselbeker’. Gespeeld werd voor het goede doel. Plaats van handeling: het VVL terrein langs de huidige Prinses Margrietlaan. Die eerste editie werd geld ingezameld voor Het Groene Kruis, dat een ligtent wilde aanschaffen. De opbrengst uit de toegangsgelden bedroeg uiteindelijk Fl. 90,40. Daarnaast werd ijs verkocht door wijkzuster Barmentloo, die de helft van haar omzet aan het totaal toevoegde. De tent kon uiteindelijk ruimschoots gekocht worden!
De wedstrijd stond onder leiding van de heer Schniedewind. VVL had een klein overwicht en wist na een 2-1 ruststand met 3-2 te winnen. Na afloop nam aanvoerder Van Aken van VVL de ‘Doktoren wisselbeker’ in ontvangst van bestuurslid A.P. Schram de Jong. Na afloop verlieten alle aanwezigen onder de vrolijke tonen van de Sint Laurentius Harmonie het veld. VVL zou later (in 1950) SVLV gaan heten, terwijl Rouwkoop haar naam in 1969 in Randstad Sport veranderde. Samen met SV Voorschoten vormden deze clubs in 1997 Voorschoten '97.
Afgelopen woensdag vierden wij dus 90 jarig jubileum van de Veteranencup!
 
image004
De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.