Afgelopen weekend herdenking Rinus.

Afgelopen weekend eindelijk de officiële herdenking van onze Rinus. Op 14 juli, vlak voor zijn 76ste verjaardag, overleed hij. Ruim tweeënhalve maand later wilde we als vereniging alsnog stil staan bij dit gevoelige verlies. En zo geschiedde bij de eerste competitiewedstrijd op eigen bodem.  Dit is gebruikelijk als mensen ons ontvallen buiten de competitie tijd. Zo ook uiteraard voor onze Rinus die overleed in de zomer toen er geen voetbal meer was.

1E8A1881a_tn

We hoeven niemand te vertellen wie Ranja Rinus was, zoals hij door de jeugd werd aangesproken, van klein tot groot, van jong tot oud, iedereen kende Rinus. Hij woonde zowat op de club en deed er van alles. Niets was hem te veel. Een man van weinig woorden, maar met grote betekenis voor ons als vereniging. Kort voor de wedstrijd was het indrukwekkend stil op en rond het hoofdveld. Alleen vanaf de andere velden kwam er geluid en de vlaggenmasten lieten zich horen.

Na afloop van wedstrijd werd door het bestuur een muurplakkaat  met een afbeelding van het markante hoofd van Rinus onthuld, in bijzijn van een aantal familieleden. Met recht een herdenking zoals Rinus verdiend had. Een gouden vrijwilliger is ons ontvallen maar in onze harten leeft hij voort!

 

MW

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.