In memoriam

in-memoriam

 

Op 3 september jl. is ons lid van de sponsorcommissie, Ed Zeelt, overleden.

Hij was al wat langer ziek maar de laatste tijd ging het snel achteruit met zijn gezondheid.

Door zijn voetballende zoons Daan en Viktor was Ed sinds midden jaren ’80 als voetbalvader verbonden aan SV Voorschoten en later Voorschoten ’97. Later werd dat ‘voetbalopa’ en was hij wekelijks op de club om bij zijn kleinzoons Boet (JO15-5) en Duuk (JO11-1) te kijken. Ruim 10 jaar geleden is Ed lid geworden van onze commissie, samen met Joop von Oven. Beiden kenden elkaar uit de bouwwereld.

Tijdens al die jaren verzorgde Ed voor ons de communicatie. Als Hoofd Voorlichting van de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf en later als Hoofd Communicatie van Bouwradius en Fundeon, had hij daar veel ervaring in. Hij deed dat met veel overgave. Zo verzorgde hij de interviews met onze sponsors, die ook regelmatig op  de website verschenen. Veel energie stak hij ook ieder seizoen weer in de samenstelling van de presentatiegids.

Hij was altijd bij de opzet, inhoud en uitvoering betrokken. Hij deed dat met veel enthousiasme en nam de interviews met onze sponsors voor zijn rekening. Ook beoordeelde hij vanuit zijn taalkundig inzicht de inhoud van de teksten. En hij was daar erg goed in.

Onlangs nog stelde hij een soort “reglement” op, waarop gelet moest worden bij het schrijven van een artikel voor de gids. Zo was hij degene die de naam van de club juist bleef beschrijven: Voorschoten – spatie –‘97. In het huidige gids 24-25 hebben we meer dan 10 van zulke onjuiste vermeldingen uit de teksten gehaald. Met dank aan Ed! Tijdens en na afloop van de uitreiking van het 1e exemplaar van de gids maakte hij ook de foto’s, samen met Luuk Oerlemans. En hij verzorgde de plaatsing op de website en ook in de lokale kranten.

Tijdens onze commissievergaderingen knetterde het nog wel eens over bepaalde zaken. De meningen waren dan behoorlijk verdeeld. Maar Ed was vele malen degene die, heel nuchter redenerend, een voorstel deed om de zaak op te lossen. En dat werd dan ook veelal overgenomen. Vermeld mag  ook nog worden zijn betrokkenheid als bestuurslid van de Bewonersvereniging Het Wedde bij het verzet tegen de Rijnlandroute: mede dankzij zijn inzet daar ligt de Corbulotunnel nu 20 m onder de velden 3 en 4 in plaats van erop.

Wij danken Ed voor het vele  en mooie werk dat hij voor de club heeft verricht en wensen zijn familie veel sterkte toe in  de komende tijd.

We zullen zijn positieve inbreng missen.

Namens de sponsorcommissie Voorschoten ’97,

Hans Toor.

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.