Eerste vrijwilligerstaken online. 

Na de oproep van het bestuur over de noodzaak van het  doen van een vrijwilligerstaak hebben we afgelopen week de koppen bij elkaar gestoken en staan de eerste vrijwilligerstaken in de voetbal.nl app. Voor een aantal van deze taken is nog niet een directe invulling, zo heeft bijvoorbeeld de materiaal- en kleding commissie de drukste periode achter de rug is de vrijdagochtend ploeg redelijk op sterkte maar hebben ze door vakantie of ziekte volgende week iemand nodig om de lijnen op veld 3 te trekken. Echter voor de taak gastheer, gastvrouw zijn we dringend opzoek naar vrijwilligers.  Door het aangeven van uw interesses kunnen we u in de toekomst heel gericht benaderen om de vereniging te ondersteunen. 

 

Waar geef ik mijn interesse op : 

Download de voetbal.nl app en log in met een mailadres dat bekend is bij de ledenadministratie. Via deze link kunt u controleren of u het juiste mailadres gebruikt, klopt dit niet neem dan contact op met de ledenadministratie om uw mailadres aan te laten passen. 

 

Klik vervolgens op het hamburgermenu linksboven en klik daarna op vrijwilligerstaken. 

 

Screenshot_20240822_010724_Voetbalnl~2 (1)

 

Maak onder mijn taken een keuze welke taken u eventueel in de toekomst zou willen vervullen daarnaast kunt u onder mijn beschikbaarheid kunt u dagen en tijden aangeven wanneer u beschikbaar bent . Dit is niet direct noodzakelijk en kan later ook nog. 

 

Screenshot_20240822_000502_Voetbalnl (1) Screenshot_20240822_000450_Voetbalnl (2)

Ga vervolgens via het hamburgermenu naar programma: hier vindt u naast de teamactiviteiten, de trainingen van uw zoon, dochter of eigen team ook de vrijwilligerstaken . Taken die al gepland zijn in een rooster en vallen binnen uw interesses worden hier zichtbaar. Door in het rooster op de taak te klikken krijgt u meer informatie  en kunt u zich er dan op inschrijven. 


Hieronder alvast een aantal taken welke in de app staan de hoogste prioriteit ligt bij het invullen van het gastheer, gastvrouw schap. 

Gastheer / Gastvrouw

We zoeken voor de zaterdag leden welke het gastheer / gastvrouwschap op zich wil nemen. In blokken van twee uur met minimaal 1 maar het liefst en dat is ook wel zo gezellig 2 vrijwilligers.

 

Wat houdt het gastheer / gastvrouwschap in ! 

  • Aanspreekpunt voor gastteams en supporters.
  • Verzorgd koffie voor de trainer en staf van gastteams.
  • Tijdens de wisselmomenten van de kleedkamers nalopen of deze netjes worden achtergelaten. En indien noodzakelijk teams aanspreken op gedrag. Je bent zeker geen handhaver en dat verwachten we ook niet. 
  • Beheer sleutels kleedkamers.  
  • Bij calamiteiten een coördinerende rol bij opvang hulpdiensten en verlenen van kleine  EHBO gevallen.  Er is een duidelijk protocol aanwezig hoe de hulpdiensten op te vangen. En denk bij kleine ongevallen aan een pleister of coldpack bij een dikke voet. 

 

Onderhoud sportpark op vrijdagochtend.

Op de vrijdagmorgen zijn de mannen van Cor druk met het op orde brengen van het sportpark. Denk hierbij aan het wegzetten van de doeltjes op de diverse pleinen, het legen van de vuilnisbakken en het trekken van de lijnen op veld 3 en 4. Regelmatig zijn de mannen op zoek naar helpende handjes. Heb je tijd en interesse en mogen we je benaderen als we omhoog zitten, zet dan een vinkje achter de vrijwilligerstaak vrijdagochtend ploeg. 

 

Assisteren kleding kledingcommissie bij het ruilen en uitgeven trainingskleding.

Vaak is de kledingcommissie op de woensdagavond en zaterdagochtend aanwezig om het ruilen van trainingskleding voor de jeugd mogelijk te maken. Lijkt het je leuk om zo nu en dan te helpen laat het ons weten en vink de taak assisteren kleding commissie aan in de app

 

Assisteren materiaal commissie.

De materiaalcommissie bestaat uit drie man maar heeft regelmatig handjes nodig. Ballenkarren nalopen materiaal hok een grote schoonmaakbeurt of per toerbeurt het wassen van hesjes. Allemaal activiteiten waar we jullie hulp kunnen gebruiken. 

 

Jeugd Activiteiten commissie.

De jeugdactiviteiten commissie organiseerd evenmenten, feestjes en niet te vergeten het jaarlijkse tentenkamp. Lijkt het je leuk om deze commissie te helpen geeft je voorkeur aan in de app. 

 

Erik van der Goes 

Vrijwilligerscoordinator Voorschoten `97

Vrijwilligerscoordinator@voorschoten97.nl

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.