Drie geslaagde cursus avonden Levens Reddend Handelen

Naar aanleiding van een artikel op Leiden Amateurvoetbal op 19 maart, waarin stond dat Brit van der Hulst en de LAV de handen ineen hadden geslagen om een aantal avonden beschikbaar te stellen om leden van voetbalverenigingen te trainen in levensreddend handelen, hebben we ons direct ingeschreven. De afgelopen maand hebben we drie avonden levensreddend handelen georganiseerd en succesvol afgesloten met 31 gecertificeerde deelnemers.

 

Tijdens deze training hebben we geleerd hoe een bewusteloos slachtoffer te herkennen, hoe te alarmeren, en hoe bij een afwezige of onvoldoende ademhaling de reanimatie, inclusief het gebruik van een AED, op te starten. Ook werd er aandacht besteed aan het wijdverspreide misverstand van het inslikken van je tong, hoe iemand in de stabiele zijligging te draaien, en hoe om te gaan met een verstikking of verslikking.

 

Via deze weg willen we nogmaals onze dank uitspreken aan alle enthousiaste deelnemers, Brit, Timke  en Leiden amateur Voetbal voor het organiseren van de cursus.

 

Na de zomerstop gaan we weer nieuwe cursusavonden inplannen om van onze vereniging een Hartveilige Vereniging te maken.

 

WhatsApp Image 2024-06-18 at 08.27.49

De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.