Impressie van de Voorjaars ALV

IMG-20240620-WA0000In een bomvolle kantine (156 leden hadden de aanwezigheidslijst getekend) is de voorjaars ALV van 2024 gehouden. 

 

Uiteraard hebben we nog een moment stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Luca van der Zijl. De herdenkingsbijeenkomst en de laatste wedstrijd van Zaterdag 8 van dit seizoen geven aan dat Voorschoten ’97 meer is dan alléén een sportclub, maar ook een vereniging waar je met elkaar vreugde en verdriet kan delen en elkaar tot troost kan zijn.

 

Vooral de in gang gezette herstructurering van het prestatievoetbal (van zondag selectievoetbal naar O23 voetbal op zaterdag) en de wijze waarop het bestuur dit proces heeft uitgevoerd gaf aanleiding tot veel kritische vragen en opmerkingen. De aanpak om allereerst met de direct betrokkenen te spreken en pas in een later stadium alle leden te betrekken gaf veel aanwezigen  het gevoel voor voldongen feiten te zijn gesteld en geen keuze meer te hebben.  Het bestuur erkent dit.

 

De wens om met de introductie van Onder 23-selectie teams voor een betere doorstroming vanuit de eigen  jeugd naar de zaterdag selectie te zorgen wordt ondersteund. Meer aandacht voor het vrouwen-selectievoetbal is ook een wens die door de vereniging wordt omarmt. Deze stappen echter mogen niet  ten koste gaan van het recreatieve voetbal of de atletiek.  

 

Aanbevelingen van de Raad van Advies om een balans tussen selectie- en recreatievoetbal te waarborgen,  zoals een heldere bestuurlijke verankering en toetsbare kaders voor de  invulling van de selectieteams zullen in de najaars-ALV aan de orde komen.

 

Samenvattend de besluiten die de ALV heeft  genomen:

  • De voorgestelde begroting voor komend seizoen is, nadat hij in eerste instantie niet was aanvaard, toch vastgesteld;
  • De leden hebben ingestemd met een contributie verhoging van 3%
  • Tonnie van Genugten is benoemd als lid van de Raad van Advies
  • Jeffrey van Veen is benoemd tot erelid, vanwege zijn jarenlange positieve inzet en betrokkenheid bij SVLV en Voorschoten ’97.
  • Voor de invulling van de bestaande bestuursvacatures zijn benoemd
    • Godwin Snijers en Johan Benning als duo voorzitters
    • Stef Hendriks als bestuurslid senioren
    • Eelke van Dijken als bestuurslid technische zaken

Namens Het bestuur

Roel van Goudoever, secretaris

Vlaggersavond
De Voorschotenloop

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.