Rendierenloop
Rendierenloop
Voorschotenloop

9 jan - VLC online + offline open dag!

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten 97 wint van Honselersdijk: 5-4

Voorschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen SV Hondelersdijk met 5-4 gewonnen. In een knotsgekke spektakelwedstrijd trok geelgroen uiteindelijk wel verdiend aan het langste eind. Na een 2-0 voorsprong en een 2-3 ruststand kantelde de wedstrijd na de rust in het voordeel van de thuisploeg naar 5-4.

 

SV Honselersdijk met uiteraard Andr√© Lourens als trainer was vandaag de tegenstander. Een regenachtige dag en zoals bekend zonder supporters. Wel een strakke organisatie met stewards om deze en alle andere wedstrijden doorgang te laten vinden. Met bestuursleden en wisselspelers op de tribune flitsten beide teams in het eerste kwartier uit de startblokken. Thom Wijnalda leek de wedstrijd al na 10 minuten in zijn eentje beslist te hebben. Eerst tikte hij een voorzet van Sem Simonis binnen en daar na maakte hij ook de 2-0 na een prachtige pass van Benjamin Beumer. Alleen Honselersdijk sloeg ook direct terug. Mede door weifelend verdedigen stond het na 14 minuten 2-2 door twee schoten binnenkant paal van Honselersdijkspitsen Youri Riepe en Tom van Veen. En in de 15e minuut schoot Tom van Veen ook nog van dichtbij over namens de bezoekers. Het spel golfde op en neer op een groot speelveld. Beide trainers weigerden om verdedigend te denken en dan krijg je een leuke wedstrijd. Voorschoten speelde de bal wellicht iets te snel diep om tot echt verzorgd voetbal te komen. Jim van der krogt schoot nog via de paal voorlangs. Op precies het halve uur liet Honselersdijk de mooiste aanval van de middag zien. Via vier schijven werd de bal mooi teruggelegd op de inkomende Kevin Boogaards die simpel afdrukte: 2-3. Een domper voor Voorschoten maar ook meteen een wake up call. In het laatste kwartier van de eerste helft werd het initiatief genomen en op slag van rust had Thom Wijnalda nog de gelijkmaker op de schoen. Alleen dit schot verdween net naast de goal uit de draai. 

 

In de tweede helft zette dit spelbeeld zich voort. Voorschoten werd de bovenliggende partij maar Honselersdijks bleef gevaarlijk in de counter. De eerste kans in de tweede helft was voor Benjamin Beumer die voorlangs schoot. Even daarna maakte Benjamin wel de 3-3 na een flitsende aanval van Jim van der Krogt en Thom Wijnalda. In de 64e minuut pakte Voorschoten weer de voorsprong. Hondelersdijk zakte met de verdediging te ver terug en Jim van der Krogt kon ongehinderd uithalen van 25 meter: 4-3. Toen leek het scenario zich van de eerste helft te herhalen. Uit een vrije trap maakte Brian Valstar schitterend de 4-4 en Honsleersdijk was weer terug in de match. En in de 72e minuut had Joey Valstar de 4-5 op zijn schoen, maar Stefan Knijnenburg kon dit schot blokken. Nicky Guijt en Melle Rekveld kwamen als nieuw bloed in de aanval. En dat leverde succes op alleen de eerste kansrijke aanvallen hadden niet de gewenste eindpass. Een voorzet van Nicky Guijt bereikte Benjamin Beumer net niet en een voorzet van Sem Simonis kwam net achter Melle Rekveld terecht.  Voorshcten werd sterker en de 5-4 viel. Melle Rekveld ontsnapte over rechts en weer Thom Wijnalda drukte medogenloos af: 5-4. Negen goals en uiteindelijk bloedde de wedstrijd toch een beetje dood. Alleen een kopbal van Nicky Guijt werd nog van de lijn gehaald. Voorshcten haalde zonder onder druk te komen de drie puntjes over de streep en over all was dat ook terecht. 

 

Een mooie driepunter, negen goals en nul kaarten. Voor scheidsrechter Knetsch niet de moeilijkste middag, voor hem was het ook een leuke sportieve pot voetbal die dan ook in goede banen werd geleid. 

 

Het tweede elftal won ook van Honselersdijk met 2-0 door twee goals van Peer van Paasen.

 

De Jo-o14-1 won uit bij Blauw-Zwart met 1-7. Het telraam erbij halen hoefde niet omdat er naast de zeven goals ook de nodige kansen werden gemist. Maar toch een goede overwinning.

 

De Jo-o15-1 is de trein die nu lekker op stoom is. Uit bij DOSR werd 1-5 gewonnen door 1 x Ives, 3 x Ivy en een geweldige afstandspoeier van Vincent van der Water.

 

PvP

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.