Blessurespreekuur
Algemene Ledenvergadering
Blessurespreekuur
Rendierenloop

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Kennismaking met Thom Wijnalda

Kennismaking met de nieuwe aanwinsten van de zaterdagselectie: Thom Wijnalda

 

 

We zitten nog middenin het huidige seizoen, maar de technische commissie van Voorschoten '97 is al druk bezig met het versterken van de zaterdagselectie voor volgend jaar. Een van de versterkingen is de 29-jarige Thom Wijnalda, die overkomt van RCL. “Wij moeten kunnen verrassen in de 1e klasse.”

 

Wat leuk dat je voor Voorschoten hebt gekozen! ­Wat voor type speler ben je?
Absoluut! Ik ben een centrumspits. Ik speel met de rug naar de goal en fungeer als aanspeelpunt voor het elftal.  Met wie ik te vergelijken ben? Nou, met een beetje bescheidenheid dan: Luuk de Jong.

 

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren en opgegroeid in Leiderdorp. Toen ik ging studeren ben ik verhuisd naar het centrum van Leiden waar ik jaren met veel plezier heb gewoond. Op dit moment woon ik met mijn vriendin in Hoofddorp. Dat is een korte tussenstop, want in september betrekken we ons nieuwe huis in Voorhout.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij HeadFirst als Manager bid management & business development. HeadFirst is marktleider in de Benelux wanneer het gaat om het inhuren van externe professionals. Wij verbinden leveranciers van professionals en zzp’ers aan onze opdrachtgevers. Ik ben met mijn team verantwoordelijk voor het werven van nieuwe opdrachtgevers en het behouden van bestaande opdrachtgevers. In de zomerstop geniet ik vooral van wielrennen: zowel het kijken ernaar als het fietsen zelf.

 

Bij welke clubs heb je in het verleden gespeeld?

Eind vorige eeuw ben ik gestart met voetballen bij RCL, na een korte uitstap naar MMO ben ik terecht gekomen bij UVW waar ik tot en met de A-jeugd heb gespeeld. Vervolgens ben ik teruggekeerd naar mijn jeugdliefde RCL. In de senioren heb ik vervolgens eigenlijk maar één uitstap gemaakt dat was naar vv Noordwijk in het seizoen 2013/2014. 

 

Waarom heb je voor Voorschoten '97 gekozen?

Voorschoten '97 staat bij mij bekend als een ambitieuze, warme vereniging. Vorig jaar speelden we bij elkaar in de competitie en waren zij de ploeg die het meest aanvallend en attractief voetbal speelden. Dit jaar speelt Voorschoten '97 voornamelijk op de helft van de tegenstander. Dit spreekt mij aan, omdat mijn spel hier het best tot z’n recht komt. Daarnaast herkende ik mijzelf in de beschrijving van de spits waar Voorschoten '97 naar op zoek was en was de communicatie transparant en duidelijk.

In welke speelstijl kom je het beste tot je recht?
Ik kom het beste tot mijn recht in een 4-3-3 systeem waarbij buitenspelers en/of backs hun directe tegenstander de baas zijn en komen tot voorzetten. In een 4-4-2 systeem heb ik ook gespeeld en kan ik als aanspeelpunt functioneren met een loper om mij heen. 

Wat is het mooiste moment uit je voetbalcarrière tot nu toe?

In het seizoen 2010/2011 promoveerden wij met RCL van de tweede naar de eerste klasse. Wij speelden de finale over twee wedstrijden tegen vv Gouda. In de thuiswedstrijd wonnen wij met 1-0 en scoorde ik een goal, waar ik natuurlijk stiekem van droomde. In de uitwedstrijd speelden wij 0-0 dat genoeg was om onze promotie veilig te stellen. De zenuwslopende wedstrijd, de ontvangst op de club (ondersteund met veel vuurwerk en gezang) en het feest erna waren geweldig.


Jij en V'97-legende Kasper Michel zijn goede bekenden van elkaar, hoe zit dat?

Kasper en ik kennen elkaar van de wedstrijden tussen Voorschoten '97 en RCL. Als centrale verdediger en spits kom je elkaar nog wel eens tegen in het veld. Hiernaast zijn onze vriendinnen erg goed met elkaar bevriend en zijn zij bijvoorbeeld ook samen op reis geweest. De eerste échte dubbeldate moet nog ingepland worden, maar dat gaat vast snel gebeuren. Als het aan onze vriendinnen ligt, dan spelen we bij elkaar in het elftal. Wellicht gaat dat nog eens gebeuren, dan mag jij raden wie er elke week op de tribune zitten..


Ken je al jongens bij de club?
Chris en Nick Guyt ken ik vanuit hun periode bij RCL. Met Nick heb ik een aantal jaar bij RCL gevoetbald. De meeste jongens ken ik vanuit het voetbalwereldje waar ik meerdere keren tegen gevoetbald heb zoals Jim van der Krogt, Shemiel Constancia, Peer van Paasen, Ronnie Verplancke en Steven Knijnenburg.

Waar zijn je ambities bij Voorschoten '97?

Dit seizoen laat Voorschoten '97 zien dat het de eerste klasse al goed aan kan. Als ik naar komend seizoen kijk, dan hoop ik om bij de bovenste vijf ploegen te eindigen in de eerste klasse. De selectie blijft intact en wordt op een aantal posities gericht versterkt. Afhankelijk van hoe de puzzel in elkaar valt, kunnen wij hopelijk binnen de top-5 verrassen.

Wat hoop je nog te bereiken in je voetbalcarrière?

In mijn actieve voetbalcarrière hoop ik meerdere jaren te mogen voetballen op dit niveau. Ik wil graag het hoogst mogelijke bereiken met Voorschoten '97, waar die lat precies ligt dat zien we wel. Ik ben momenteel 29 en hoop nog een aantal jaar op dit niveau te voetballen.  Een aantal jaar geleden had ik als antwoord op deze vraag een aantal goals genoemd dat ik wil maken, nu kan ik er net zo van genieten om een medespeler in stelling te brengen of een jonge speler te helpen met zijn ontwikkeling. Ik hou écht van het spelletje, ik ben een liefhebber die er van geniet om samen succesvol te zijn.

Tekst: Chris Riemens

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.