Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten '97 deelt de punten met RVVH

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk met 4-4 geljk gespeeld. In een daverend doelpuntrijke wedstrijd vocht Vooschoten zich na een achterstand terug, kwam voor, maar RVVH had toch het laatste antwoord. De winnaar was de neutrale toeschouwer: Voor geen van de 297 toeschouwers zal het een verloren middag geweest zijn.

Een spektakelpot, 8 goals, wisselende kansen, flow en een uitstekend arbitrair trio. En spektakel van het begin tot het eind maar af en toe ook ten laste van geelgroen. Al in de allereerste minuut werd Voorschoten verrast door een aanval van RVVH en stond het 0-1 door Brandon Könemann. Het leek zelfs een zeperd van een partij te worden toen de sterke middenvelder Jay Brand RVVH naar 0-2 schoot in de tiende minuut. Daarna werd Voorschoten wakker, ging beter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. De in de basis gestarte Shemiel Constancia werd neergelegd en de terechte pingel door Ronnie Verplancke binnen geschoten: 1-2 binnen het kwartier en weer hoop voor Voorschoten. Voorschoten zocht naar de gelijkmaker maar RVVH speelde zeker voor de rust een puike pot voetbal. Koen Hopstaken kon net niet bij een voorzet van Benjamin Beumer en een schot van Jim van der Krogt miste kracht en was een makelijke prooi voor keeper Danny Spelde. Vijf minuten voor rust weer een tempoversnelling in het spektakelstuk van deze middag. Uit een corner kopte Wouter Swart RVVH naar 1-3 waar de Voorschotense organisatie in de dekking toch wel te wensen over liet. Maar nog geen minuut later weer de (best wel heel mooie) aansluitingstreffer door Nicky Guijt. Wegdraaiend van zijn mannetje schoot Nicky de bal keihard diagonaal in de linkerhoek. Net voor rust miste Benjamin Beumer nog een teenlengte om een voorzet van Jim van der Krogt binnen te schieten. 

 

Zo was het dus 2-3 bij de thee en begon Voorschoten in de tweede helft te zoeken naar de gelijkmaker. Feit was wel dat geelgroen met meer overleg en balvastheid ging spelen. En na een kwartier sleuren, trekken, duwen en diepgaan kwamen de eerste scheurtjes in het RVVH bastion. Benjamin Beumers schot werd gekraakt maar in de 64e minuut de 3-3. Peer van Paasen liep met een dubbele een-twee-combinatie door het hart van de defensie en rondde beheerst af nadat ook de keeper was omspeeld. Ook een heerlijke goal om te zien. En nog geen vier minuten later een aanval over links, een voorzet van Nicky Guijt, via Shemiel Constancia en de kluts kon Peer hem inkoppen maar het lukte hem niet de bal onder de lat te duwen. Een schot van Peer van Paasen laag in de hoek werd tot corner verwerkt en uit deze hoekschop kopte Steven Knijnenburg rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het was wel duidelijk dat Voorschoten voor de winst ging maar RVVH kon zich er ook af en toe onderuit voetballen. Nadat Koen Hopstaken over kopte had in de 81e minuut RVVH spits Brandon Könemann de 3-4 op zijn schoen maar onze keeper Stephan van der Niet redde bekwaam in de korte hoek. De wedstrijd sleepte zich naar het eind en het leek op een 3-3 draw uit te draaien. Totdat er toch een memorabele slotfase aan het publiek werd voorgeschoteld. In de 89e minuut zat de complete RVVH verdediging mis bij een vrije trap vanaf de middenlijn. Invalspits Melle Rekveld nam perfect aan en schoot beheerst binnen en leek de matchwinnaar te worden. Nog twee minuten te gaan en RVVH speelde alles of niets. Zelfs de keeper mee naar voren naar de Voorschotense zestien en uit een vrije trap vanaf de zijkant viel de 4-4 door Mahmut Somnez. Een domper voor ons maar toch ook wel een terechte uitslag over de gehele partij.

 

Zo werden de punten gedeeld, maakte Shemiel Constancia als geroutineerde nieuwe basisspeler een goede indruk. Een tweede domper was dat Ramon Aronius uitviel met een enkelblessure waardoor we nog niets minder vet in de aantallen zitten. Al met al mogen we toch wel spreken van een positief herstel na de nederlaag van vorige week in Honselersdijk. Er is in ieder geval gestreden voor iedere meter. 

Man of the match was Melle Rekveldt, hij mocht een dinerbon in ontvangst nemen gesponsoord door restaurant La Casita te Voorschoten.

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door LIVA, Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Thijs van Rijssel.


Het tweede elftal wist ondanks een kleine kwantitatieve bezetting toch te winnen. RCL werd met 3-1 naar huis gestuurd.

 

De volgende wedstrijd van Voorschoten '97 zaterdag één is uit bij Neptunus-Schiebroek op 15 februari 2020. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 7 maart 2020, dan moet de ziekenboeg ook weer leeg zijn.

 

En dan de helden van de Jo-o13-1. In een prachtige competitie was vandaag RKDEO te gast op Adegeest. Het werd 2-0 voor de mannen van de Douw-brothers. Daan Green en Sylvain Woertman knalden de goals erin in een felle spannende pot voetbal. Klasse gasten !! Tweede positieve punt is dat de vergeten tas met wedstrijdshirts toch gewoon nog bij Die Haghe stond en dus volgende week weer gebruikt kan worden, met dank aan een actief oplettend jeugdcommissielid van Die Haghe.

 

PvP

 

Voor meer foto's: photos.app.goo.gl/JffqwKnFhmDyXu1n9

Foto's: Luuk Oerlemans

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.