Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten wint in extremis van Xerxes.

 

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Xerxes-DZB met 4-3 gewonnen. In een rare, maar uiterst spectaculaire wedstrjid werd het na een 0-2 rust- en later 0-3 achterstand toch nog 4-3 voor Voorschoten. Nicky Guijt 2x, Oualid Maatoug en matchwinnaar Chris Guijt in blessuretijd maakten de goals.

 

 

 Een triest bericht bereikte Voorschoten '97: Erelid Jan steg is afgelopen donderdag 17 oktober op 87 jarige leeftijd overleden. Jan was jarenlang betrokken bij de jeugdafdeling van Randstad Sport en later Voorschoten '97. Een meer dan sociaal mens die opkwam voor mensen met een kleine beurs en ook één van de trainers van de F-junioren direct na de fusie in 1997. Daarom terecht een minuut stilte voor de wedstrijd en Voorschoten '97 met rouwbanden om in de confrontatie met Xerxes-DZB. Xerxes-DZB, ook een fusieclub in Rotterdam Noord-Oost. Een illuster verleden, weinig amateurclubs kunnen immers zeggen dat drie van de beste spelers ooit in Nederland lid waren van hun club. En wie waren dit dan, Faas Wilkes, Coen Moulijn en Willem van Hanegem maken deze status zeker waar.

 

 

 Qua stand stond Xerxes-DZB iets hoger op de ranglijst maar wel binnen de drie punten. Zaak dus voor de Theo Ducaneaux formatie om de punten in eigen huis te houden. En dat leek aardig te lukken. In een op en neergaand duel voor de rust was Voorschoten het meest aan de bal, speelde vrij aardig, vooral over links met Koen Hopstaken en Benjamin Beumer, maar de laatste pass ontbrak. Xerxes-DZB had een paar gevaarlijke counters met hun snelle spitsen. Zo schoot Myron Bostdorp naast oog in oog met Stefan van der Niet. Voor Voorschoten kwam Nicky Guijt een teen te kort om de score te openen op aangeven van Benjamin Beumer. En in de 24e minuut was Jim van der Krogt op weg naar de 1-0 maar zijn schot met rechts werd net nog aangetikt door een verdediger en tot corner verwerkt. En zo kabbelde de wedstirjd voort met attractief spel tot de 41e minuut, een ten onrechte genegeerd vlagsignaal en ondanks meerdere protesten alom wist Myron Bostdorp dit buiten(spel)kansje te benutten en de 0-1 was een feit. En het werd nog erger, voor de rust maakte Jordan Kroon de 0-2 door een voorzet in de bovenhoek te kaatsen. Het deksel viel dus keihard op de geelgroene neus. Zeker niet minder zijn, maar wel 0-2 achter in de rust.

 

 

 En alsof het niet genoeg was in de 48e minuut weer raak als Bruce van Kesteren gedecideerd een voorzet in de netten schiet: 0-3. Het leek een gelopen koers, 'over en sluiten' werd al langs de lijn gemompeld, Daar dacht echter ons geelgroene vlaggenschip anders over. Verscheidene supporters ook trouwens, met name Perry Berk en John Klink bleven verbaal achter de ploeg staan en schreeuwden Voorschoten '97 de juiste kant op. En feit was wel dat Nicky Guijt in de 64e minuut de 1-3 maakte. Reuring op 'Adegeest' en er werd gewisseld in de 70e minuut. En dat bleek weer eens een gouden greep van de trainersstaf te zijn: invaller Oualid Maatoug maakt met zijn eerste balcontact meteen de 2-3 op aangeven van Nicky Guijt. Xerxes-DZB groef zich niet in en probeerde weer een marge van twee te creëren. Maar de Voorschotense verdediging met Stefan Knijnenburg en Bart Vonk centraal gaf geen krimp. Aanvoerder Ronnie Verplancke nam de boel op sleeptouw daarbij direct geholpen door Peer van Paasen en Jim van der Krogt. Spanning over en weer en in de 83e  minuut de 3-3. Knap ingeschoten door Nicky Guijt die zich eerst knap vrijdraaide en daarna de bal in de uiterste rechterbenedenhoek liet ploffen. Een sensationele terugkeer in de wedstrijd was ook in de score een feit geworden. De tweede invaller Bas Beijersbergen had de 4-3 op zijn linkerschoen maar de Xerxes-DZB keeper Ferry Hagendijk redde knap. En zo brak de blessuretijd aan, iedereen had zich verzoend met een gelijkspel, totdat de lopende mensen het verschil maakten. Peer van Paasen bediende Bas Beijersbergen en zijn voorzet werd door spits Chris 'het broertje van' Guijt tot 4-3 verwerkt. Een heerlijk sluitstuk van een stapelgekke sensationele voetbalmiddag. En ook voor de keihard werkende Chris Guijt een terecht loon naar werken!

 

 

 Een narrow escape dus voor Voorschoten '97 dat door deze overwinning stijgt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Maar ook een beloning voor geloof houden, niet opgeven, scherp blijven en gewoon bij tijd en wijlen lekker voetballen. Een opsteker dus voor de volgende competitiewedstrijd 26 oktober a.s uit in Ridderkerk tegen RVVH. Op 2 november volgt dan de thuiswedstrijd tegen BVCB. A.s. dinsdag 22 oktober speelt Voorschoten ook nog thuis, voor de regionale KNVB beker tegen Kagia, U bent van harte welkom, entree is gratis! 

 

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door LIVA, Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Kris de Bruijn uit de JO9-7.

 

 

Het tweede elftal won, ondanks het uitlenen van aanvoerder Bart Vonk aan het eerste, met 5-3 van Westlandia. Het derde elftal verloor van DoCoS 2 met 5-2 en is nu uitgebekerd. Dat geldt ook voor de Jo-o13-1. Uit bij DSO bleek het Zoetermeerse collectief net een maatje te groot: 3-0 voor de thuisploeg.

 

 

PvP

 

Voor de liefhebber meer foto's via onderstaande link:                     (Foto's: Luuk Oerlemans)

 

photos.app.goo.gl/MHGR1ydAQRFTerbi9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.