Rendierenloop
Rendierenloop
Voorschotenloop

9 jan - VLC online + offline open dag!

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten speelt gelijk tegen Neptunus

 

Voorschoten¬†'97 heeft de thuiswedstrijd tegen Neptunus met 2-2 gelijk gespeeld. Neptunus kwam twee keer op voorsprong door Claudio Santos Silva, maar Peer van Paasen en Oualid Maatoug konden de stand weer gelijk trekken. En deze 2-2 uitslag was ook een afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. 

 

Voorschoten heeft een nog altijd aantal blessures en trad weer aan met het  'gelegenheidsduo' Big Bart Vonk en Ronnie Verplancke achterin in het centrum. Neptunus-Schiebroek was vandaag de tegenstander, dus een clash tussen de kampioenen van de 2e klasse van vorig seizoen. De Rotterdammers hebben na de promotie een vergelijkbare doelstelling als Voorschoten, handhaven en lekker voetballen. En zo begon de wedstrijd met twee teams met een juiste instelling maar doordat het krachtsverschil nihil was en iedereen kort op zijn man zat kwam het niet tot kansen in de prille openingsfase. Maar in de 7e minuut kopte Neptunusspits Santos Silva direct binnen: 0-1. Voorschoten was gevaarlijk met een diagonaal schot van Jim van der Krogt en even later was het wel gelijk. Een pass van Jim van der Krogt werd op waarde beoordeeld door Peer van Paasen en door een miscommunicatie tussen Rotterdamse verdediging en keeper was afronden een makkie: 1-1. De wedstrijd was en bleef weer in evenwicht. Na minuut 25 werd Voorschoten sterker. Er werd beter rondgespeeld, balvaster geacteerd en een voorsprong hing in de lucht. Met name de linkerkant met Koen Hopstaken en Bas Beijersbergen lieten mooie staaltjes voetbal zien. Het was dan ook verrassend, maar wel door een goede aanval, dat Neptunus opnieuw de voorsprong pakte in de 40e minuut. Opnieuw Santos Silva was het eindstation en einddader: 1-2. Dit bleef het ook tot de rust.

 

Na de thee weer een wedstrijd in evenwicht. Voorschoten meer in balbezit, Neptunus met ook wel countergevaar, vooral van Machiel Lourens en Tim Oosterwaal. Na 20 minuten aantrekkelijk voetbal in een goede sfeer werd het 2-2. Benjamin Beumer haalde de achterlijn op rechts, zette voor en nadat Chris Guijt zijn inzet geblokkeerd zag schoot invaller Oualid Maatoug de 2-2 binnen. Voorschoten leek er overheen te lopen maar de twee opvolgende kansen werden door Peer van Paasen naast geschoten en een voorzet van Benjmin Beumer kreeg Jim van der Krogt niet langs de attente Neptunusdoelman Anjelo Spanjaart. Neptunus vocht zich terug en tot een langdurig Voorschotense beleg kwam het niet. In de 86e minuut kwam Alex Iliopoulos een teenlengte tekort om de 3-2 te maken maar eerlijk gezegd was een gelijkspel ook een afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Een verdiend punt voor beide teams dus. Niets om te treuren, op naar de volgende match.

 

Volgende week 12 oktober speelt Voorschoten uit tegen Heinenoord, op 19 oktober volgt dan weer een thuiswedstrijd op Adegeest tegen Xerxes DZB. 

 

 Opstelling Voorschoten¬†'97: Van der Niet, Simonis, C. Guijt, Hopstaken, Van der Krogt, Beijersbergen ('63 Maatoug), Van Paasen, Verplancke, B. Vonk, Beumer ('82 Iliopoulos), Th de Koning.

 

Verder: 

 

Het tweede elftal won met 3-2 van Monster maar dat kwam uit de tenen. Diep in de blessuretijd maakte Djiri Michel de rebound van een toegekende strafschop. Het derde elftal won uit bij Sporting Leiden 2 met 1-2. Timo Dubbeling was the man of the match met twee loepzuivere goals. Het vierde elftal heeft het lek boven en haalde weer een punt onder leiding van aanvoerder Riemens, de verbaal sterke Tjerk Douna, en de balvaste Carl Roest.

 

En dan de Helden van de Jo-o13-1. Vandaag waren de oranjehemden van Katwijk de tegenstander. Het werd 2-0 door twee goals van Sylvan Woertman. Ok, er werden een paar kansjes gemist maar in de verdediging waren Tim van Emmerik en Rick le Clercq weer onpasseerbaar.

 

PvP

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.