Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Zaterdag 2 wint eerste nacompetitieduel !

Voorschoten '97 zaterdag 2 heeft de eerst horde van de nacompetitie genomen. Op een zonovergoten Adegeest werd het een thriller tegen Sportlust voor 169 supporters. Na 90 minuten stond er 3-3 op de borden. Aan het einde van de verlenging was het numerieke overwicht en veldoverwicht van Voorschoten '97 uitgedrukt in een 8-3 score.

 

Voorschoten startte uitstekend met een sterke bank en dus een supersterke basiself. Al in de 3e minuut was het Djiri Michel die de achterlijn haalde, keurig terug trok en spits Alex Meijer schoot de 1-0 binnen. Voorschoten bleef de betere ploeg tot de 42e minuut maar van een handvol kansen (Tim en Thom Koning, Quendrim Gashi en Alexander Meijers) werd er geen een benut. Sportlust werd wel gevaarlijker in de omschakeling en in de 42e minuut was het al dan niet vanuit buitenspelpositie 1-1 en in de 45e minuut zelfs 1-2 na een terechte penalty. Leep gespeeld door de gasten die met twee razendsnelle aanvallers het wapen van de counter prima uitspeelde.

 

Na de rust eenzelfde beeld, Voorschoten beter, kansen afdwingend maar in de 60e minuut toch Sportlust met de 1-3. Zo leek de droom uiteen te spatten maar een tweede gele kaart voor de Woerdense centrale verdediger deed de boel kantelen. En ook het feit dat Benjamin Beumer op een 'Ronnie Verplancke manier' de 2-3 binnen schoot uit een vrije trap. Voorschoten zette alles op alles en de druk op de Sportlustdoel werd steeds groter. Een goal werd nog vanwege off side afgekeurd maar de druk hield aan. Een klassieke communicatiefout tussen de Woerdense rechtsback en een uitkomende keeper zette Sergio Vrede op het spoor om ongedwongen de 3-3 binnen te lopen. In de laatse vijf minuten van de reguliere speeltijd raakte Voorschoten nog paal en lat (Djiri Michel) maar de winnende viel (nog) niet. 

 

Na wat onduidelijkheid over meteen strafschoppen nemen of verlenging werd er toch afgetrapt voor 2 x 15 minuten extra time. En daarin deed het numerieke en conditionele overwicht Sportlust de das om. Benjamin Beumer zette voor en Quendrim Gashi maakte de 4-3. Sportlust kreeg nog een grote kans die keeper Marcel Quax over keek. Toen de sterke Sportlust doelman een schot van Jasper Mol voor de voeten van Shemiel Constancioa stompte was het 5-3 en definitief gespeeld. In de tweede helft van de verlenging tilden 2 x Djiri Michel en Sergio Vrede de stand naar 8-3. De jonge Valentijn viel zeer verdienstelijk in en maakte zihn bijnaam ' Voorschotende Frenkie' volledig waar. 

 

Voorschoten heeft nu de 'halve finale' bereikt voor een plek in de reserve hoofdklasse. Komende tegenstander is het tweede elftal van Scheveningen, daarna volgt bij winst de winnaar van Smitshoek - Capelle als laatste horde. Over het definitieve aanvangtijdstip van de volgende match wordt u zo snel als mogelijk geïnformeerd.

 

PvP

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.