Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Voorschoten wint thuis van HVC '10

 

Voorschoten¬†'97 heeft de thuiswedstrijd tegen HVC '10 uit Hoek van Holland met 3-1 gewonnen. Hiermee staan we nog steeds met DSO samen op kop. De doelpunten kwamen van Oualid Maatoug, Ronnie Verplancke vanaf de stip en Nicky Guijt. 

 

HVC '10 is net als ons een fusieclub. Hoek van Holland en Hoekse Boys gingen 9 jaar geleden samen en is dit jaar een middenmotor in de tweede klasse. Voorschoten hoopt uiteraard op de titel en wilde graag winnen. Alleen in het eerste kwartier liep het spel niet zoals het normaal loopt. Er werd onrustig gevoetbald en het normale circulatievoetbal kwam niet tot uiting. Voordeel was wel dat de 1e fatsoenlijke aanval ook meteen raak was. Een schot van Ronnie Verplancke kon nog gekeerd worden maar de rebound via de paal werd binnen gelopen door een scherpe Oualid Maatoug: 1-0. Even later vergat Verplancke de stand naar 2-0 te tillen na een schitterende combinatie met Alex Iliopoulos en Peer van Paasen schoot hij voorlangs. En als derde kans schoot Verplancke vanaf 40 meter een schot-lob net over, net niet dus maar wel een bewijs van inzicht, durf en actieradius. Verder creëerde Oualid Maatoug nog een kans door een individuele actie maar hij zag de Hoekse keeper op zijn weg liggen. En zo leek het een rustig wedstrijdje te worden totdat er één minuut voor de rust de vlam in de pan sloeg. Een overtreding op het middenveld, spelers die reageerden, HVC spelers die provoceerden en een domme reactie van Hamza Apaydin die dan ook met rood kon vertrekken. 

 

Na de rust dus een mannetje minder en in de 46e minuut kropen we door het oog van de naald toen een lob-schotje van 16 meter buiten bereik van Justin van Look tegen de paal ging. Maar waar men dacht dat HCV va banque of in ieder geval meer dominant ging spelen, het gebeurde niet. Sterker nog Voorschoten bleef gemakkelijk overeind, langs de lijn was er geen gevoel dat er met een man minder werd gespeeld en na een klare overtreding op Peer van Paasen kon Ronnie Verplancke de 2-0 vanaf de stip binnen schieten.  En zo kabbelde alles voort, Voorschoten niet in gevaar, HCV tikje onmachtig totdat de bal ook bij ons op de stip ging na een ongelukkige hands van van Sem Simonis. HVC speler Glenn Boom schoot onberispelijk binnen: 2-1.

 

Met nog tien minuten te gaan en de wissels Kevin Koek, Tim Koning en Nicky Guijt binnen de lijnen leek het toch nog een spannende slotfase te worden. HVC speler Wesley van der Est schoot in de handen van Justin van Look en tot verder kansen kwam het niet. En toen de frisse Nicky Guijt de 3-1 maakte in de 87e minuut was het over en sluiten, drie punten binnen en op naar de volgende wedstrijd.

 

Concurrent DSO won ook van TAVV dat hiermee gedegradeerd is. En volgende week is de club uit Ter Aar onze tegenstander. Kick off in het groene hart is op  18 mei om 14.30 uur.

 

Het tweede elftal overklaste laagvlieger Nootdorp. Toen de rook was verdwenen stond er 8-0 op het scorebord. Het derde elftal blijft verbazen met nu weer een overwinning uit bij Valken '68. De nacompetitie voor een plek in de reserve tweede klasse is binnen bereik voor deze uitgebalanceerde groep vol liefhebbers. Wouter Eilander was de grote man met 2 goals van buiten de zestien en 2 assists. 

 

En dan de Jo-013-1, een ware ziektegolf teisterde onze helden deze week, maar zonder Joost, Yves, aanvoerder Teun en Milan werd er wel gewonnen van Wilhelmus (met Lex Immers jr. in de gelederen). Matchwinnaar werd Tommie Friedhoff die de enige goal maakte. En vooral Vincent van der Water en Joris van Hilten speelden een prima pot op het middenveld en verdediging! 

 

PvP

 

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.