Blessurespreekuur
Baanatletiek: Quatrocross pupillen en D-Junioren
Blessurespreekuur
De Rendierenloop
Hoofdmenu

Voorschoten'97-zaterdag wederom onnodig puntenverlies, nu tegen Soccer Boys (1-1)

De titelstrijd wordt door het (wederom)onnodige puntenverlies van Voorschoten'97-zaterdag tegen Soccer Boys (1-1) met de week spannender. Voorschoten'97 moet het wel winnende DSO naast zich dulden terwijl UVS verzuimde te profiteren van de misstap.

Voorschoten'97, zonder de geblesseerde aanvallers Benjamin Beumer en Oualid Matough, kon tegen Soccer Boys zijn status als koploper pas in het laatste half uur van de wedstrijd waarmaken. Met name in de eerste helft speelde zaterdag 1 erg pover met veel en onnodig balverlies op het hobbelige veld. Desondanks hadden Peer van Paasen en Alex Iliopoulos in de openingsfase de wedstrijd al kunnen beslissen. Eerst kreeg Peer na een steekpass van Ronnie Verplancke de bal niet langs de Soccer Boys-doelman, terwijl Alex 0-1 had moeten maken na een open kans. Dit waren de enige hoogtepunten in de eerste helft.

Voorschoten'97 kwam na de rust meer gedreven voor de dag hetgeen direct resulteerde in de 0-1 voorsprong door Alex. Deze verdiende voorsprong had bevrijdend moeten werken maar binnen enkele minuten lag de gelijkmaker, weliswaar in buitenspel-positie en door knullig verdedigingswerk, in het net (1-1). Dit was het sein voor Voorschoten'97 om vol op de aanval te spelen. Het leverde veel hoekschoppen op maar niet de gewenste voorsprong. Gezien het grote overwicht zou een overwinning van Voorschoten'97 meer dan verdiend zijn geweest maar mooie kansen voor (weer) Alex en de ingevallen Tim Koning waren niet aan hen besteed. De warrig leidende scheidsrechter slingerde Martijn Hoogenboom nog onterecht op de bon, hetgeen betekent dat Martijn de uitwedstrijd tegen VELO moet missen. Gelukkige bijkomstigheid is dat Jordy Manuputty sterk inviel en zijn plaats op het middenveld kan heroveren. Benjamin en Oualid zullen er deze week alles aandoen om weer topfit te geraken zodat de aanval weer op sterkte komt.

As zaterdag speelt Voorschoten'97 wederom uit, nu bij het Wateringse VELO. VELO heeft nog revanche-gevoelens na de afdroger in Voorschoten dus ook in Wateringen zal het een lastige klus worden om de broodnodige 3 punten naar Voorschoten mee terug te nemen.

Concurrenten DSO en UVS spelen ook een uitwedstrijd tegen Berkel resp. SVC'08. Ook deze tegenstanders hebben nog punten nodig voor de 3e periode resp. het ontlopen van degradatie.

Bij winst van Voorschoten'97 kan het zo maar weer een paar punten afstand nemen op de concurrentie.......

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.