Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Hoofdmenu

Ronald van Delft stopt aan eind van het seizoen bij Voorschoten '97

Het is bekend geworden dat Ronald van Delft na 19 seizoenen stopt bij Voorschoten '97. Een moeilijke beslissing aldus Van Delft, de club kiest voor vernieuwing en in de persoon van John van Veen is er een prima vervanger aangesteld.

 

Ronald van Delft werd begin jaren 90 al bekend in Voorschoten. Alleen was het toen nog voor SV Voorschoten met een negatief effect. In de nacompetitie van 1992 won VV Oegstgeest met een sprankelende Van Delft, toen nog met een paardenstaart, met 2-3 op Adegeest. Ronald vervolgde zijn voetbal carrière bij topclubs DEVJO (met o.a. Andre Lourens als medespeler) en VV Katwijk, waarna hij in 2000 zich meldde bij Voorschoten '97. De jaren waarin Gerard Désar de scepter zwaaide en Ronald met zijn mattie Marcel de Bruijn voor wat Leidse Schwung binnen de selectie zorgde. Een kampioenschap en dus promotie naar de 1e klasse tot gevolg in april 2001. En Ronald was ook bereid om met Marcel een legendarische bardienst te draaien op het kampioenschapsfeestje van de Zondag 1 hetzelfde jaar.

 

In 2004 was Ronald prominent aanwezig in de mooiste maand van de club. In de nacompetitie met als eindstation Hoofdklasse was Ronald basisspeler en pikte zijn goaltje mee uit bij JAC. DOTO werd thuis verslagen met 3-2 en uiteindelijk weet iedereen nog wel dat in Apeldoorn de promotie werd bewerkstelligd tegen PKC 83, Ronald versierde 10 minuten voor tijd, bij een stand van 2-2, een penalty die onberispelijk door Ivo Nolet werd binnen geschoten. In de Hoofdklasse ( 2e en 3e divisie bestonden nog niet) maakte Ronald zich onsterfelijk in Voorschoten door de allereerste goal te maken uit tegen Delta Sport. In die jaren was Ronald samen met Frank Buizer het verlengstuk van trainer Peter Wubben in het veld.

 

Tot 2009 bleef Ronald in de selectie voetballen met altijd 110% inzet. Diepgang, scorend vermogen, veel loopacties en nooit opgeven kun je als steekwoorden gebruiken voor de voetballer Van Delft. 'Hij kon alles, alleen niet goed koppen', aldus medespeler Paul van Paassen. 'En hij kon de tegenstander flink opnaaien' is zijn tweede quote.

 

In augustus 2009 werd Ronald assistent trainer. Hein van Heek was hoofdtrainer en het kampioenschap in de eerste klasse werd behaald. Ronald zag meerdere trainers en talloze spelers komen en gaan. Marcel de Hoogt, interim Paul van der Zwaan, Dick-Jan Ente en nu Andre Lourens. En met al deze trainers kon Ronald goed door een deur. En ze luisterden ook naar wat Ronald met zijn scherpe oog en blik waarnam. Ronald was en is altijd 'aanwezig' langs de lijn en ook bereid spelers individueel bij te schaven, kortom een gouden kracht die we node gaan missen.

 

Vanaf deze plaats veel succes het komende half jaar en uiteraard ook voor de verdere toekomst.

 

PvP

 

 

Afscheid in 2009 als speler met dankwoord van Jelle Raap en bloemen van Martin Witsmeer

 

Van Delft als trainer. 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.