Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams
Hoofdmenu

Voorschoten '97 wint van UVS: 3-1!

 

Voorschoten '97 heeft de kraker thuis tegen UVS gewonnen met 3-1. Misschien niet helemaal verdiend, UVS was gelijkwaardig, niet beter. Maar in de afronding was geelgroen gewoon efficienter. Peer van Paasen, Nicky Guijt en Alex Iliopoulos tekenden voor de goals.

 

Voorschoten¬†'97 speelde dus een derby tegen UVS, met Stefan Roodakkers op de bank en Lars Verlaan in het veld, om maar eens twee linkjes met Voorschoten te noemen. En de ploegen zjin de nummer 1 en 2 in de tweede klasse. Ondanks het druilerige weer hadden toch zo een 486 mensen de weg naar Adegeest weten te vinden. Het eerste kwartier begon al met mooi spel en dreiging voor de goals. Een kopbal van Nivcky Guijt kon worden gekeerd door de UVS-keeper Jesse Haak en ook de Voorschotense goalie Justin van Look stond op zijn post bij een schot van Thom de Vries. In de 15e minuut werd de ban gebroken, Nicky Guijt gaf voor vanaf links en door een kluts van twee Leidse verdedigers kon Peer van Paasen de bal hoog in het doel schieten: 1-0. Voorschoten leek op rozen te zitten, maar 1,5 minuut later was het al weer gelijk. Een ongelukkige glijpartij in de eigen zestien, een trekkende beweging, een terechte strafschop die benut werd door Bart van der Weijden: 1-1.  Hierna viel ondanks inzet van beide zijden de wedstrijd in een soort tijdslot. Twee ploegen aan elkaar gewaagd, geen overwicht op één helft dus veel middenveldspel. En de defensies konden makkelijk de baas blijven, op één moment na, UVS speler Marcello Wallcott had de 1-2 op zijn schoen maar schoot de bal geheel vrijstand tegen de buitenkant van de paal.

 

Na de rust eenzelfde beeld. Alsof twee boksers elkaar in bedwang houden in de touwen. Niet te veel frivoliteit, weinig tot geen kansen en dus geen spektakel. Wel spanning, zeker onder de vijfde colonne langs de lijn. 'En op zich is een puntendeling ook niet verkeerd' hoor je dan. Of 'ze kunnen nog een jaar spelen er valt geen goal meer', maar toch viel die. En hoe die valt is een beetje geluk maar ook wel afgedwongen door het aanvallend wisselen van Andre Lourens. De 75e minuut: Invallende buitenspeler Oualid Maatoug ging er vandoor, gaf voor en Nicky Guijt schoot in, deze bal kwam tegen het been van een UVS verdediger en verdween met een mooie boog in het net: 2-1. Ik schrijf het op zoals het fonetisch in de voicerecorder terecht kwam. UVS drong nog aan, Voorschoten stond even met de kont in de zestien maar Justin van Look en zijn verdediging heersten in de lucht en met het eruit halen van de steekpass of voorzet. In de 93e minuut kopte Alex Iliopoulos die zich weer de tandjes werkte de 3-1 binnen en werd dus voor zijn werklust beloond. 

 

Een topuitslag voor Voorschoten¬†'97 dus, een versteviging van de koppositie. En de wetenschap als er strijd en concentratie tegelijkertijd moet worden geleverd Voorschoten zijn mannetje staat. Scheidsrechter Rick Turk floot een goede wedstrijd en was ondanks (of juist vanwege) zijn jonge leeftijd de baas op het veld. 

 

De stoere mannen van de JO-o13-(2007) wonnen de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys met 3-1. In alle vroegte opende Amin de score op het hoofdveld waarna Sylvan en Daniel ook scoorden! 

 

PvP

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.