Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Hoofdmenu

Voorschoten '97 wint voor derde keer op rij

 

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Sportclub monster met 3-1 gewonnen. Na een 0-0 ruststand werd het tussen minuut 52 en 55 2-0 door Peer van Paasen en Nicky Guijt. Na de aansluitingstreffer van Monster een kwartier voor tijd maakte Alex Iliopoulos in de blessuretijd de 3-1.

 

Sportclub Monster uit het gezellige Westland was vandaag op bezoek op sportpark 'Adegeest'. Deze club had met 7 punten een lagere positie op de ranglijst dan Voorschoten. En Voorschoten¬†'97 was erop gebrand om de lijn van de afgelopen twee gewonnen wedstrijden door te trekken. En dat geschiedde ook. Monster had op een schot voorlangs na van David de Ruiter, na zeven minuten, niets in te brengen.Voor onze keeper Justin van Look leek het een werkloze middag te worden. Voor de rust had Voorschoten al afstand moeten nemen. Een overwicht en niet subliem maar zeker wel gedecideerd veldspel werd getoond. De twee grootste kansen waren voor Hamza Chikhi en Alex Iliopoulos maar de keeper van Monster stond toen nog in de weg. Verdedigend werd er niets weggegeven en vooral Sem Simonis en Ian Baggerman speelden lekker scherp. Zonder dat het een echt spektakel werd, was wel duidelijk dat geelgroen de betere ploeg was. Alleen als je de kansen niet afmaakt.......hoorde je het terras al een beetje brommen. Dat werd echter anders in de 52e minuut. Alex Iliopoulos verschalkte zijn directe tegenstander, lokte de keeper uit zijn doel en een voorzetlob werd feilloos door de alert meegeslopen Peer van Paasen afgerond. En drie minuten later was het weer feest. Een dribbel van Hamza Chikhi eindigde bij  Nicky Guijt die droog en hard de bal in het netje deed ploffen van ruim 20 meter: 2-0. En zo leek het rustig naar een driepunter uit te lopen. Alleen de trainer van Monster dacht daar anders over. Een driedubbele wissel in de 64e minuut was het sein om compleet va banque te gaan spelen. In eerste instantie ging Voorschoten daar goed mee om. Ballen werden veroverd en er waren meer kansen aan onze zijde dan aan de Westlandse kant. Totdat in de 75e minuut een corner van Monster keihard tegen de touwen werd gekopt: 2-1. Een kwartier volgde waar Monster op zoek ging naar de gelijkmaker. Voorschoten bleef, ondanks enkele scrimmages in eigen zestien toch overeind. Een vermakelijk einde, een Westlandse aanhang die zich er ook op een gezellige manier mee ging bemoeien, leverde een spannend slot op. Maar in de 92e minuut was het Alex Iliopoulos die een counter op aangeven van Peer van Paasen rustig afrondde en zo de 3-1 op het bord en de drie punten in de knip schoot!

 

Een opsteker voor André Lourens en zijn staf, door deze winstpartij staat Voorschoten nu  op de derde plaats in de tweede klasse! Man of the match werd Sem Simonis die een mooie bon voor lekker eten kreeg van Paul van Restaurant La Casita op de Voorstraat! 

Pupil van de week was Rens , mogelijk gemaakt door LIVA verloskundigenpraktijk te Voorschoten.

 

De Jo-o13(2007) stond vandaag stil maar speelt morgenochtend 4 november een vriendschappelijke voorwedstrijd om 12.00 uur bij Westlandia voor het 3e divisie zondag duel Westlandia - Hercules.

 

Opstelling Voorschoten: Van Look, Simonis, Baggerman, Hogenboom, De Jong, Guijt, Verplancke ('64 Koek), Thom de Koning ('28 Tim Koning), Chikhi, Iliopoulos, Van Paasen. Toeschouwers: 467.

 

PvP

 

Zie ook het verslag op Leidenamateurvoetbal.nl:

http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/2deklasse/voorschoten-97/interviews-voorschoten97/voorschoten97-komt-weer-met-de-schrik-vrijdag/

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.