Internationaal - ZZF O12 -toernooi
Sportblessurespreekuur
Hawaii Party
Aanvoedersvergadering overige senioren
Hoofdmenu

Voorschoten laat Nieuwkoop ontsnappen.

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop met 2-2 gelijk gespeeld. Dit is een resultaat waar voornamelijk wijzelf niet veel mee kunnen. De goals van Voorschoten kwamen van Robin Diets en Benjamin Beumer vanaf de stip.

 

Nieuwkoop, van oudsher een zondagbolwerk probeert het tegenwoordig op zaterdag. Met een fris spelend jong team doen ze leuk mee, maar halen te weinig punten. Sterker nog, de gasten strijden voor lijfsbehoud. Voorschoten aast op de derde periodetitel en kon dus drie punten goed gebruiken. En dat zat er de eerste twintig minuten best in. Aanval op aanval rolde af op het Nieuwkoopse doel. De eindpass ontbrak en ook het geluk bij het schot. Derhalve was het na 20 minuten nog 0-0, waar 2-0 niet misstaan was. Hierna kwamen de gasten beter in de partij en waren er ook spannende momenten voor de goal van Stephan van der Niet. In de 35e minuut leidde dit zelfs tot de 0-1 door Thijs van der Zon, na een mooie actie over de rechterkant. Voorschoten was even ontdaan, maar vanuit een mooie pass van Benjamin Beumer kon Robin Diets de 1-1 nog voor de rust op het scorebord zetten. 

 

IMG_2441Na de rust kreeg Voorschoten weer een overwicht. Dreiging genoeg, kansen te over, maar een penalty moest eraan te pas komen om de 2-1 te maken. Nicky Guijt werd neergetrokken en vanaf 11 meter maakte Benjamin Beumer de 2-1. Verschillende mensen hadden daarna de 3-1 op de schoen. De bedrijvige Peer van Paasen, Nicky Guijt en zelfs rechtsback Jasper Moll hadden de beslissing kunnen forceren. Dat gebeurde echter niet en dan volgt de ouderwetse voetbalwet. Als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel. in de 87e minuut kregen wij de deksel op onze neus, vanuit een vrije trap vanaf de zijkant werd de bal leep en laag binnen geschoten door Dorus Boddeke: 2-2.  Ondanks nog een extra krachtsinspanning viel er geen derde goal voor geelgroen en dus morstte Voorschoten twee dure punten in de derde periode.

 

Volgende week uit bij Lugdunum dan maar wel de drie punten binnen halen, aan het aantal klansen heeft het zeker niet gelegen. Op 26 mei is dan de volgende thuiswedstrijd tegen regiogenoot RCL. uiteraard bent u van Harte welkom. 

 

Het derde elftal speelde zich veilig in de reserve derde klasse door een klinkende 4-1 winst op veld 2 met een uitblinkende Vincent Haase en een juweel van een goal van Remko Dubbeling. 

 

En ook de Jo-11-5 kwamen met de winst thuis. Uit bij SVC '08 werd keurig met 1-4 gewonnen. Na een 1-0 achterstand bracht Robin van Paassen de stand weer in evenwicht. Hierna was met name Jelle Eisema op dreef met drie goals. Volgende week moet er gewonnen worden bij titelconcurrent Valken Jo-11-2, dat kan wel eens druk worden  op zaterdagmorgen op 't Duyfrak. 

 

En morgen.......

Morgen gaan we voetbalplaatsjes ruilen om 10.30 uur in de kantine !! 

 

PvP

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.