Circuittraining
Circuittraining
Bestuur
Bestuur

Kom naar de open dag op 12 januari

Hoofdmenu

Voorschoten '97 wint van DSO : 4-1 !!

Voorschoten¬†'97 heeft de thuiswedstrijd tegen concurrent in de middenmoot DSO met 4-1 gewonnen. Na een 0-1 na 33 minuten werd het voor de rust nog 2-1 door Peer van Paasen en Sem Simonis. Na de rust kon er nog twee keer gejuichd worden en zo werd het 4-1. Een goed resultaat en zeker de tweede goal van Sem Simonis, direct uit een uittrap van Stephan van der Niet zal tot in lengte der jaren worden herinnerd........


Maar dat gebeurde pas vlak voor de rust op een 1-1 stand. Voorschoten was het eerste kwartier beter maar verder dan een schot op de lat kwam geelgroen niet. Na een kwartier werden de gasten uit Zoetermeer sterker, beter en brutaler. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes maar in de 33e minuut was het wel raak. DSO-spits Dylan Ligeon dribbelde als een vorst door de defensie en rondde keurig af: 0-1. Even leek Voorschoten overspeeld te worden maar het geluk was vandaag aan onze kant. Een vrije trap van Tim Koning werd van richting veranderd en Peer van Paasen kon de bal uit de lucht in een leeg doel deponeren: 1-1. En daar waar DSO voor de rust weer een voorsprong zocht kreeg het een fikse tik op de neus. Onze doelman Stephan van der Niet onderschepte een voorzet en trapte de bal naar voren. Onze linksback Sem Simonis was gestart en met een mega sprint was hij als eerste bij de bal om deze van 30 meter over de uitgelopen DSO-keeper te spelen. Een weergaloos doelpunt en opeens een voorsprong bij de thee. 

 

Na de rust was Voorschoten heer en meester. Het vertrouwen straalde ervanaf en de verdediging met Jasper Moll, Bart Vonk, Jordy Manuputty en Sem Simonis gaf niets weg. De 3-1 kwam van de voet van Nicky Guijt op aangeven van Tim Koning. En toen Peer van Paassen in de 80e minuut de 4-1 binnen knalde konden de pitchers besteld worden. Heerlijk weer op het terras en een goede sfeer. DSO probeerde nog we de 2e goal te maken maar Voorschoten was gewoon te sterk. 4-1 is iets geflatteerd maar de drie punten zijn dik verdiend. Man van de wedstrijd was scheidsrechter Fitters, een man op leeftijd die zeer goed en consequent floot. En dat mag ook wel eens gezegd worden. 

 

Trainer Andre Lourens als bepalend figuur kan met vertrouwen de laatste wedstrijden tegemoet zien. We zijn nog kansrijk in de derde periode en de komende weken komen ook weer spelers terug.

 

Luxe problemen dus voor de trainersstaf en zoals een vijfde colonne-lid bromde: Soms is kiezen moeilijk maar het feit dat je kan kiezen maakt uiteindelijk het leven makkelijk.

 

Naast deze drie punten was er in de rust ook een hoogtepunt. Bij de Besuyen penalty bokaal scoorde de echte mannen van de JO-11-5 er lustig op los. Ongekend werd het net voor de kleedkamers tot drie keer toe gevonden door meerdere spelers en de onderkant van de lat geteisterd. 

 

Ook de A1 won (JO-19-1) van HVV in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, kortom een goede middag op Adegeest.

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.