Circuittraining
Circuittraining
Bestuur
Bestuur

Kom naar de open dag op 12 januari

Hoofdmenu

Voorschoten verliest onfortuinlijk van koploper Die Haghe

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Die Haghe met 0-1 verloren. Op een fris, maar druk bezocht Adegeest waren de gasten iets fortuinlijker in een gelijk opgaande wedstrijd. Het dichtst bij een groengele goal kwam Richard Bakker die de paal raakte vlak voor de rust.

 

Die Haghe is de koploper in de tweede klasse en de openingswedstrijd van dit seizoen had Voorschoten in Den Haag met 2-1 verloren. Na de zeperd van vorige week inZoetermeer wilde ons eerste elftal weer een goed pot laten zien. en dat lukte, zeker voor de rust. Een goede wedstrijd, gecontroleerd goed spel tegen een uiteraard aardige tegenstander die ook wel van wanten wist. In de eerste twintig minuten waren Richard Bakker met een volley en Shemiel Constancia met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Die Haghe stichtte voornamelijk gevaar uit corners waariut dan een kopbal of een kleine scrimmage voortkwam. De wedstrijd was in evenwicht met twee ploegen die voetbalden met een gedachte erachter. Vlak voor rust kopte Die Haghe spits Sebastiaan van der Starre op de paal, mede via een flitsende redding van Stefan van der Niet. Maar op slag van rust was Voorshcoten minstens zo gevaarlijk toen vanaf rechts in de zestien Richard Bakker in de verre hooek ook de paal trof. Wel spektakel, geen goals. 

 

Na de rust eenzelfde beeld, twee ploegen die evenwichtig aan elkaar waren en dan wordt het of 0-0 of de gelukkigste wint. En Voorschoten was ff niet de gelukkigste. Een keer balverlies op het middenveld, een perfecte dieptepass op Die Haghe speler Peter de Kleer en die legde hem netjes op zij zodat Sebastiaan van der Starre de 0-1 kon binnen schuiven. Voorschoten probeerde de achterstand ongedaan te maken maar Die Haghe verdedigde met overleg en bleek een ploeg die heel goed de tijd kon uitvoetballen. Toch waren er kansen voor de goed spelende Jordy Manuputty, Kevin Koek en Peer van Paasen. Helaas voor Geelgroen ging de bal er niet in en zo was Die Haghe winnaar in een mooie wedstrijd. Het geluk was aan hun zijde maar meer dan een punt hadden we ook niet verdiend.

 

Al met al kunnen we positief vooruit kijken, met de instelling en het spel van vandaag komen de punt op zeker snel onze kant op. Man van de wedstrijd was de uitstekend fluitende scheidsrechter Steenbergen.

 

"Man off the match" maar dan wel bij de voetballers is geworden Stephan van der Niet, hij mocht een dinerbon ontvangen gesponsord door restaurant La Casita in Voorschoten. Pupil van de week was Wessel Duyndam, mogelijk gemaakt door LIVA verloskundige praktijk te Voorschoten.

 

PvP

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.