Circuittraining
Sportblessurespreekuur
Circuittraining
De Rendierenloop

Kom naar de open dag op 12 januari

Hoofdmenu

Voorschoten '97 ruimschoots langs Lugdunum

Voorschoten¬†'97 heeft de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017 met maar liefst 5-1 gewonnen. Tegenstander Lugdunum die toch flink hoger op de ranglijst staat werd op een fikse nederlaag getrakteerd. Voor Voorschoten  scoorden Kai Vijlbrief, Richard Bakker, Peer van Paasen en 2 x Tim Koning. 

 

Lugdunum dat vorig jaar promoveerde uit de derde klasse had een goed eerste half jaar in de tweede klasse, getuige de 2e positie op de ranglijst. Met oud-voorschotenspelers Sergio Vrede en Martijn van Leeuwen kwamen de kikkerpolderbewoners naar Adegeest. Geelgroen was compleet op Hamza Chikhi na, dus er was genoeg te kiezen voor de technische staf. Voorschoten speelde een puike eerste helft, gaf gas wanneer het moest en speelde rond als het kon. En zeker niet onbelangrijk, er werd op de juiste momenten gescoord. Kai Veilbrief schoot inn de 13e minuut diagonaal mooi binnen na een vloeiende aanval: 1-0. En in de 38e minuut werd het 2-0. Shemiel Constancia werd gevloerd door de laatste man van Lugdunum, de scheids gaf rood en een vrije trap en Richard Bakker schoot deze mooi in de bovenhoek: 2-0. 

 

Kortom Voorschoten zat bij het begin van de tweede helft op rozen. Zaak was om dat gedecideerd uit te spelen en dat leek te lukken toen Jordy Manuputty de 3-0 binnen volleyde, de Leidse assistent scheidsrechter gaf echter na lang weifelen toch een vlagsignaal en toen de counter hierop ook in een buitenspelsituatie eindigde en de rook om ons hoofd was verdwenen, stond het gewoon nog 2-0. Lugdunum probeerde het wel maar Voorschoten was in de meerderheid en vandaag gewoon te sterk. Kevin Koek, Donovan Valies en Jessin Kharbouch wonnen zo goed als elk duel en heerlijk gebruik makend van de ruimte liep Voorschoten naar 4-0 door goals van Peer van Paasen en Tim Koning. Hiermee was de wedstrijd beslist mar nog niet ten einde. Met veel supporters al in de warme kantine vielen er nog twee goals. In de laatste vijf minuten maakte Lugdunum uit een strafschop de eretreffer en Tim Koning vijzelde zijn seizoenstotaal nog op door 5-1 binnen te schieten. 

 

Een mooi resultaat, drie punten de goede kant op en een definitief afscheid van de onderste regionen. 2018 kunnen we met vertrouwen tegemoet zien. Koploper is Die Haghe, wellicht iets te ver uit beeld, maar in de vorm van vandaag kunnen we van iedereen winnen.

 

Het tweede en derde elftal wonnen ook allebei hun wedstrijden en zo bleef het nog lang gezellig op 'Adegeest'

 

"Man off the match" is geworden Nick Guijt, hij mocht een dinerbon ontvangen gesponsord door restaurant La Casita in Voorschoten. Pupil van de week was koen Janmaat, mogelijk gemaakt door LIVA verloskundige praktijk te Voorschotenen

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.