Circuittraining
Algemene Ledenvergadering
Circuittraining
Sportblessurespreekuur
Hoofdmenu

Zwaar bevochten overwinning Zat1. in Nieuwkoop

Nieuwkoop-V97zat1 -03Zaterdag 25 november moest het gebeuren na het jammerlijke gelijke spel van vorige week tegen Reeuwijk (1-1). We gingen dan ook bijtijds weg met de bus van Theo’s Busreizen naar het zeer verre Nieuwkoop in de polder, daar trainer Andre Lourens zich met de mannen van Zaterdag 1 optimaal wenste voor te bereiden op deze o zo belangrijke wedstrijd (bij een overwinning de top in zicht).

 

Aangekomen op een zonnig sportpark van Nieuwkoop werd er eerst koffie gedronken door een aantal sponsors die het aandurfde deze lange busreis te ondergaan.

 

Om 14.30 werd er afgetrapt tegen “laagvlieger” Nieuwkoop en de meningen onderling waren verschillend over wat de mannen van Voorschoten97 Zat1. zouden doen tegen dit onbekende Nieuwkoop. We waren nog niet uitgesproken of wij zagen een zeer vol passie spelend Nieuwkoop wat resulteerde in een schot op de lat en toch wat later, door miscommunicatie tussen onze keeper Marcel Quax en z’n verdediging, de 1-0 vallen. Dit was een domper van jewelste en je zag aan het gezicht van keeper Quax dat hij niet prettig in de goal stond tot aan de rust. De mannen van de Zaterdag 1 probeerden nog voor de rust op gelijke hoogte te komen door o.a. een ferme kopbal van Tim de Koning (redding vingertoppen keeper Nieuwkoop)

en met een door Richard Bakker zelf genomen vrije schop over de muur. Deze belande echter buiten bereik van de keeper, snoeihard op de paal. De zeer goed leidende scheidsrechter Hooijer floot af voor de rust  en je zag de mannen van de Zaterdag 1 afdruipen richting thee en toespraak van trainer Lourens.

 

Wat zou er gezegd worden en hoe zouden ze op het veld verschijnen? Bij aanvang tweede helft golfde het spel op en neer, maar hoe meer de wedstrijd vorderde, kwamen de mannen van de Zaterdag 1 steeds meer en feller in de wedstrijd wat resulteerde in schitterde goal in de 64e minuut, vanaf een meter of 20 meter van de goal van Nieuwkoop,  schoot Richard Bakker de bal in de bovenhoek waardoor de stand in evenwicht kwam 1-1! Alles wat Voorschoten¬†'97 een warm hart toedroeg ontplofte van blijdschap. Nu waren de meningen unaniem: we pakken ze voor 3 punten!!

 

Met hevige hagelbuien trotserend (wat kon het schelen, we gingen winnen!) werden Hamza Chikhi en Shemiel Constancia binnen de lijnen gebracht met als eind resultaat  in de 92e minuut een rush op links

Van Hamza en na het passeren van slechts 3 tegenstanders schoot hij van zo’n 10meter snoeihard diagonaal de bal onder de opdat moment voortreffelijk keepende keeper van Nieuwkoop de goal in 1-2 winst! Feest op sportpark Nieuwkoop met ca. 15 spelers groen/geel opelkaar gestapeld van plezier na deze zware ontknoping. Compliment aan technische staf en spelers voor hun enorme inzet.

 

Tevens gaat een bedankje uit naar sponsors Willem van Engelen en Juul van der Veldt voor de voortreffelijke catering.

       

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.