De Rendierenloop
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Kom naar de open dag op 12 januari

Hoofdmenu

Uitgebreid wedstrijdverslag TAVV-V97 zat1: 1-2

Voorschoten '97 heeft de uitwedstrijd tegen TAVV, welke door Leiden Amateurvoetbal vooraf was bestempeld als Krakerrr van de week, met 1-2 gewonnen. Door dit resultaat sluit Voorschoten aan bij de onderzijde van de middenmoot.

 

Vanaf het beginsignaal, gegeven door scheidsrechter Roozeboom, nam Voorschoten het initiatief. Naast wat kleine plaagstootjes leverd dit echter geen grote kansen op. Na een kwartier spelen kwam TAVV onverwacht op voorsprong. Vrijgespeeld door een handig overstapje van een teamgenoot haalde Stefan Rijsdam hard uit op het randje strafschopgebied. Gedragen door de wind knalde de bal in de kruising.

 

Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks totdat Shemiel Constancia via een korte combinatie doorbrak. Hij werd hierbij onreglementair neergehaald binnen de beruchte lijnen door Lars van der Pijl, die hiervoor zwaar werd gestraft: rode kaart. De toegekende strafschop werd door Richard Bakker echter niet verzilverd. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal terug het speelveld in. Tot aan de rust werd de wedstrijd ontsiert door tijdrekken van TAVV kant en vele blessurebehandelingen. Enkele goede doelpogingen van Voorschoten werden gekeerd door de keeper, waardoor met een 0-1 stand de kleedkamer werd opgezocht voor de thee.

 

Kort na rust kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vlotlopende aanval werd door Peer van Paasen netjes afgerond, 1-1. Het lukte Voorschoten niet om daarna door te drukken. TAVV liet de voorzichtigheid varen, waardoor er wel meer ruimte kwam. Hamza Chikhi, de gehele wedstrijd voor veel gevaar zorgend, was dicht bij een doelpunt maar zijn bekeken schot vanaf de rechtervleugel ging rakelings over. De voorsprong kwam er alsnog door Richard Bakker, die diep weg gestuurd, tussen twee verdedigers door de TAVV keeper kon passeren. Daarna golfde het spel op en neer, wat voor hachelijke situaties leidden voor beide doelen. Voorschoten had enkele kansen op de verlossende 1-3 maar de scherpte ontbrak in de afronding. Ook TAVV was dicht bij een doelpunt, maar Marcel Quax hield zijn doel dicht met hulp van o.a. Peer van Paasen (bal van de lijn). Na het verlossende eindsignaal was de opluchting groot aan Voorschotense zijde. De negatieve prestatiereeks werd met veel strijd en hard werken, verdiend doorbroken. Het kan niet anders dat door dit resultaat de komende wedstrijd tegen DOCOS met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

 

Zaterdag 2 speelde uit tegen ARC en speelde met 2-2 gelijk en zijn nog ongeslagen. Beide goals werden gemaakt door de aanvoerder Bart Vonk.

 

De verslaggever van dienst

 

Foto’s met dank aan Jack Manuputty

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.