Teamkenninsmaking voor de ouders
Teamkenninsmaking voor de ouders
Teamkenninsmaking voor de ouders
OVAK
Hoofdmenu

Zaterdag Uno wint na spektaculaire tweede helft

Om 14.20 uur was het nog een spanning vooraf. om 15.50 uur was het zogenaamd kansloos met 0-2 achter tegen een toen nog superieur Neptunus. Maar de vechtlust van ons eerste was briljant. De oude vedetten gingen koffie drinken en voordat er was ingeschonken was het al 2-2 . 

 

En toen brak een slotfase aan waarin Neptunus niet scoorde. Een perfect keepende Stefan van der Niet, een goed assisterende Sem Simonis op de juiste momenten in verdedigend opzicht en een penalty mee door hands op de doellijn. Hieruit de 3-2 door Richard Bakker vanaf de stip, Het feestje voor de tribune en dat was dat de reguliere scribent meekreeg. Een goed gevoel, drie punten rijker! Op naar een mooi competitie-einde. Het zit erin, de hoop is er sowieso, het geloof in eigen kunnen ook, de onverzettelijkheid geeft vertrouwen op een mooie maand mei!!

 

Een mooie korte openingsceremonie volgde met een mooie toespraak van wethouder Binnendijk voordat de volgende wedstrijd zich aandiende.

 

Om 17.00 uur waren de oude vedetten aan de beurt. Na de openingstoespraak door de dorpsnotabelen werd er afgetrapt. Ook de geestelijke moeder vanuit de gemeenteraad van het nieuw kunstgrasveld Esmëe van Herk was aanwezig op Adegeest. Zonder haar inbreng als CDA prominent was de kunstgrasstap niet zo snel verwezenlijkt op politiek niveau.  Uieindelijk is de bal gaan rollen na een gemeenteraadsvergadering vorig jaar waarin de keuze voor een nieuw veld één gegund werd.

 

De scheidsrechters van dienst waren de oudste Theo Kraan en de jongste meneer Bronmeijer.  Af en toe is het best lastig als je voornamen niet weet, maar nu ook wel leuk, Dhr Bronmejer is 14, Dhr Kraan 80. 

 

Er werd afgefloten en oudtrainer Désar zag dat het goed ging. Voordat de minuut al rond was scoorde Rody van Zonneveld de 1-0.  Blauw-Zwart, de opponent van deze middag, mede door het ter beschikkingstellen van een veld het afgelopen jaar, maakte meteen 1-1. Zelfs Keeper Matthijs Keemink was niet opgewassen tegen deze inzet.

 

En toen speelde zich een leuk duel af.  Jeffrey van Veen, onze zondag twee trainert, vanmiddag samen met Vincent en Leander aanwezig, maakte koppend de 2-1 en daarna werd het een wervelend schouwspel. Uiteindelijk werd het 8-1 met ook Wlllem van Oranje op de doelpuntenmakerslijst. De legende duurt voort, Willem scoort Altijd en overal.

 

En zo zagen de toeschouwers verder drie assiststs van Hugo Borsboom, Een schot op de lat van Hein de Graaff, uiteraard een goal van Ivo Nolet maar ook een gedreven Dennis Straver, Marco Zwaan en Ingmar Ipenburg binnen het veld en met Dennis met succes scorend. Tim Kluivers en Frank Buizer waren weer briljant als alijd en ok Eelke van Dijken oogde lekker jong en dominant. En last but not least, een achter het standbeenvoorzet van Coen Dekker om van te smullen met uiteraard het publiek op de banken. 

 

Op het bankie ging het ook goed, vanaf de zijkant is het weer een meerwaarde om samen met Harry van Berne en Marinus van der Peet en de oude goeroe Gerard Désar de dingen te regelen. Een speciaal woord van dank aan Bomber Marco Zwaan  voor de tenues en Rinus voor de kleedkamerindeling.


Kortom, het was een mooie leuke wedstrijd voor spelers en zeker ook voor het pubiek. en zoals de dames bevestigden, eigenlijk komen we 'gewoon' voor Dave, Coen, Marco en Olaf.

  

Verder vernoemenswaardig was de aanwezigheid van Klaas-Jan van der Akker die in zijn rolstoel ook zichtbaar genoot van de oude gezichten en zelfs ook het getoonde spel.


Maar uiteindelijk is voetbal morgen en volgende week weer anders met nieuwe kansen dus come on Richard, Peer, Sem, Mike, Vincent en Brian en de rest!


PvP

  

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.