19-09-2016
start nieuwe scheidsrechterscursus
bij Alphense Boys
13-09-2016
6 nieuwe scheidsrechters
foto's uitreiking tenues
10-03-2016
10 scheidrechters zijn geslaagd voor hun clubscheidrechter certificaat
Een mooie opleiding met theorie en praktijk
31-12-2015
Nieuwe data scheidsrechtercursus
7 maart is de vierde avond
22-12-2015
De tweede avond van de scheidsrechterscursus goed bezocht
In februari volgt de derde avond
24-11-2015
link naar het rapportformulier
Bij twijfel kun je altijd overleggen met Cor
Hoofdmenu

 

  Scheidsrechters 


Smoelenboek

  

Hier stellen de collega-scheidsrechter zich aan je voor. Ook meedoen? Mail naar ebronmeijer@casema.nl.

 

 

 

Jan Buist en Koos de Bruijn

Koos is al 40 jaar scheidsrechter bij Voorschoten en wordt dit jaar 70! 

en Jan is al 54 (!) jaar fluitend aktief; hij wordt dit jaar 73. janenkoos

Elk jaar in juni fluiten beiden een voetbaltoernooi voor oud-mariniers

dat in Doorn in de Van Braam Houckgeestkazerne wordt gehouden. 

En valt u iets op aan deze foto? Jawel, het is geen voetbal die Jan in

zijn handen houdt...

De eega's van de oud-mariniers zijn namelijk ook welkom op dit toernooi

maar spelen een eigen toernooi, namelijk Jeu de Boule.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Kraan

Theo Kraan

Oudste scheidsrechter V'97

 

 

Enkele wapenfeiten over Theo: inmiddels 67 jaar lid (gestart bij VVLV, de voorloper van V'97) waarvan hij 55 jaar aktief gevoetbald heeft. Nooit heeft hij een gele of rode kaart ontvangen!

 

Zo’n 15 jaar heeft hij zich als trainer en coach van de dames ingezet en heeft ook de damesselectie van district West II  onder zijn hoede gehad.

 

Jarenlang is Theo complexbeheerder geweest.
 

Sinds 1985 is hij gaan fluiten en maakt dit jaar dus de 30 vol! Natuurlijk zijn de veranderingen op het veld ook hem niet ontgaan; de ver-harding en het verbale geweld nemen toe. Desalniettemin fluit hij nog graag de senioren en hoopt dit nog zeker een jaar vol te houden!

 

 

ManonManon:

Speelster MB1

 

Manon speelt pas sinds twee jaar bij Voorschoten '97. Daarvoor was ze vaak te vinden op de manege, waar ze al zeven jaar paardrijles krijgt. Door haar twee broers die beiden bij Voorschoten spelen kwam ze regelmatig als toeschouwer op de club, tot ze de stoute (voetbal-)schoenen aantrok en zich aanmeldde bij de meisjes C-junioren. Inmiddels heeft ze haar plaatsje gevonden als voorstopper in de MB1.

 

Naast tweemaal per week trainen en natuurlijk wekelijks een wedstrijd heeft ze het ook druk met andere zaken. Dit jaar gaat ze eindexamen Havo doen. Ze heeft nog geen idee welke kant ze daarna op gaat, maar met haar Natuurprofiel en exacte vakken is er keus genoeg.

Een vriend vond Manon wel een geschikt type voor scheidsrechter. Na een kort gesprekje met Cor van Ipenburg die haar een boekje met spelregels gaf, mocht ze haar eerste wedstrijdje fluiten. Het was een E-toernooi en best spannend om de eerste keer te fluiten. Ze wil de E-tjes ook wat leren, maar  tegelijkertijd ook in de sfeer van de wedstrijd fluiten. Gelukkig kreeg ze gedurende het eerste jaar begeleiding van een ervaren scheidsrechter. In de rust bespreken ze dan wat er goed ging en wat niet; waar meer aandacht aan besteedt moet worden en andere verbeterpuntjes.

Het lastige aan fluiten vindt ze toch wel de kritiek van buitenaf; hoewel Manon niet te beroerd is een ouder van het veld te sturen die boos werd op een tegenstander, hoopt ze dat de wedstrijden fanatiek maar sportief verlopen.

 

Manon ziet zichzelf nog wel een paar jaartje op de club fluiten en wat verder op haar pad komt wacht ze rustig af.

  

MichelleMichelle:

Speelster MB1

 

Michelle is een echte wereldburger. Vanuit Engeland, via India en Schotland is ze inmiddels met haar ouders, broertje en zusje in Voorschoten beland. Op het Stedelijk Gym zit ze in de derde klas en geschiedenis en talen zijn haar favoriete vakken; wat ze later wil worden is nog niet duidelijk.

In Schotland deed Michelle aan wedstrijdzwemmen en turnen, maar hier in Nederland is ze door haar broer bij Voorschoten '97 terechtgekomen. Samen met Manon zit ze in de MB1; met z’n allen lekker chillen na de wedstrijd is ook aan Michelle wel besteedt.

 

Sinds een jaar is Michelle scheidsrechter. Haar eerste wedstrijd floot ze de F8; het was best spannend maar haar begeleider heeft haar goed geholpen. Nota bene in deze eerste wedstrijd werden ouders van de tegenpartij bijzonder boos omdat ze een overtreding had gemist; gelukkig greep de begeleider in en werd alles weer gesust, maar echt leuk vond ze deze ervaring niet. Ze liet zich hierdoor niet weerhouden en fluit fijn iedere week haar wedstrijd.

Op zondagavond volgt Michelle samen met de rest van de familie Studio Sport. Natuurlijk voor het voetbal, maar ondertussen ook wel vanuit het perspectief van de scheidsrechter!

Michelle hoopt nog een aantal jaar voor de club te blijven fluiten.

 

© 2017-2018 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.