Algemene Ledenvergadering

Hoofdmenu

Achttiende Bestuursmededeling i.v.m. tegengaan verspreiding Coronavirus (29 juni 2020)

 

De verder versoepeling van de regelgeving zoals die op 23 juni door onze minister-president bekend werd gemaakt geeft het bestuur aanleiding toch een (hopelijk?) allerlaatste mededeling te doen. Met die versoepeling krijgen als we als club behalve meer mogelijkheden maar ook meer verantwoordelijkheden. Hoe zorgen we met z’n allen dat als er niet wordt getraind of gespeeld  de afstand van 1.5 meter netjes wordt bewaard?

 

We mogen namelijk meer mensen (ouders!) op de club toelaten. Op verzoek van de trainers zijn ouder wel welkom bij onderlinge wedstrijden, niet bij de jeugdselectietrainingen die nu nog in volle gang zijn. En vanaf 1 juli mag ook door de 18 plussers weer echt gevoetbald worden in partijvorm. Ook mag de kantine weer open, uiteraard met inachtneming van de 1.5 meter discipline. Al met al gaan we weer een beetje op een gewone voetbalclub lijken. Maar de oranje hesjes zullen we nog wel een tijdje zien. Een en ander heeft geleid tot de volgende afspraken cq besluiten:

 

  • Het huidige fase 3 programma maken we af zoals gepland. Dit programma eindigt op 12 juli. We blijven dit doen volgens het huidige protocol (géén publiek)
  • Het programma voor alle (jeugd &selectie) teams stopt na 17 juli, in principe is het complex gesloten in de twee laatste weken van juli. Tenzij er teams zich melden bij corona coördinator Marinus v.d. Peet om toch ook in de periode gebruik te maken van het complex. Zij horen van hem op welke (woensdag) avond er ruimte is en onder welke voorwaarden er getraind of wedstrijdjes gespeeld kunnen worden;
  • De kleedkamers blijven dicht, voor de beschikbaarstelling moeten nog afspraken worden gemaakt;
  • Teams van buiten kunnen we mede daardoor helaas nog niet welkom heten;
  • Een werkgroepje bestaande uit Herman de Vries, Richard Backx en Marinus van der Peet gaat een set nieuwe afspraken voor gebruik van het complex opstellen, ruim vóór 1 augustus.
  • Het blijft verboden om op als team zelf op het terrein te verpozen, met eigen consumpties. Kantine beheerder Ruud Nolet gaat er voor zorgen dat zijn kantine “corona proof” beschikbaar is tijdens en na trainingsuren. Betaling van consumpties wordt “PIN only”, ter beperking van besmettingskans.  

Al met al zijn we blij met de versoepelingen en gaan we verder uitwerken hoe we veilig en gezond kunnen toewerken naar de start van het nieuwe seizoen vanaf 1 augustus.

 

Namens het bestuur: Pieter van Dijken, voorzitter (a.i.)

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.