Hoofdmenu

Bestuursupdate 4 naar aanleiding van het coronavirus

De minister-president heeft op 16 maart ook tot ons gesproken. Het land gaat niet op slot. Wel wordt van ons allemaal gevraagd ons te houden aan de genomen maatregelen: vermijden van fysiek contact, sluiting van horeca, stoppen met georganiseerde sport en nog veel meer. Sportpark Adegeest houdt daarom de hekken en deuren gesloten voor alle clubactiviteiten, in elk geval tot 6 april.

 

Ook de onderhoudsploeg en onze buren, Villa Voorschot, blijven de komende weken van de velden af.

Het bestuur heeft afgelopen weekend gezien dat veel jongeren toch op onze velden komen om een balletje te trappen. Hele groepen nestelen zich bij de doelgebieden en laten zich maar moeilijk overtuigen dat gesloten ook echt gesloten betekent. Het is zeker niet de bedoeling om over het hek te klimmen om op het complex te komen.

 

Willen wij de verspreiding van het corononavirus indammen, dan is dit gedrag onverantwoord en risicoverhogend. Het bestuur roept ook deze jongeren op zich aan de maatregelen en adviezen van het kabinet, het RIVM en de sportbonden te houden. Bij deze doen wij ook een dringend beroep op alle ouders van leden om hun kinderen af te houden van dit gedrag.

 


Het hek blijft dicht, in elk geval tot 6 april.

 

Fit en in beweging

 

Uiteraard begrijpen wij wel dat iedereen fit en in beweging wil blijven. Wat kunnen wij hier zelf aan doen? Het bestuur heeft Theo Ducaneaux, onze HJO en trainer-coach Zaterdag 1, gevraagd dit op een rijtje te zetten. Hij kan en mag niets met zijn groep doen, maar heeft wel goede aanwijzingen gegeven. Klik hier voor zijn tips en adviezen.

 

Het Walking Football toernooi van 3 april is afgelast. De datum valt binnen de drie weken die we in elk geval nog in acht moeten nemen als gesloten periode. Het bestuur hoopt met organisator Peter Dubbeling dat we dit mooie initiatief in gunstiger tijden alsnog kunnen laten plaatsvinden. Ook het clubcircuit van de atletiektak op 4 april gaat niet door. Voor de presentatie van de nieuwe clubkleding wordt een nieuw moment gezocht. Hierover volgt later meer informatie. Over andere evenementen later dit jaar op de kalender (onder andere het Ladies Event op 15 mei en het befaamde Sponsortoernooi van 20 mei) nemen wij een beslissing zodra we meer weten over de duur van de algemene sluiting van de velden.

 


Het bestuur doet een omroep aan iedereen om niet over de hekken heen te klimmen.

 

Adviezen

 

Uiteraard kunnen wij niet wachten tot wij alle clubactiviteiten weer kunnen hervatten. Tot die tijd moeten wij geduld hebben, voorzichtig zijn en goed de adviezen opvolgen vanuit de regering en het RIVM. Alleen op deze manier krijgen wij deze crisissituatie weer onder controle. Voor nu wensen wij jou heel veel sterkte in deze bizarre tijd. Zorg goed voor jezelf en let extra goed op een ander! Op maandagavond 23 maart komen wij met een nieuwe update.

 

Namens het bestuur,

Pieter van Dijken, voorzitter (a.i.)

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.