Algemene Ledenvergadering

Hoofdmenu

In Memoriam

 

 

Deze week bereikte ons het trieste nieuws dat Jan Steg op 87-jarige leeftijd is overleden. Jan was sinds 1955 verbonden aan onze vereniging en werd op 31 mei 2005 benoemd tot erelid van Voorschoten '97. Aanstaande donderdag (24 oktober) vindt de afscheidsplechtigheid plaats in de Jan Steen aula van crematorium Rhijnhof in Leiden.

 

Jan Steg werd op 14 april 1932 geboren in het Friese Appelscha. In 1945 werd hij lid van voetbalvereniging Stanfries. Na zijn militaire dienst in Den haag bleef hij in het westen, waar hij in 1955 in Voorschoten lid werd van Rouwkoop. In de jaren die volgden vervulde Jan tal van functies binnen die vereniging. Zo was hij jeugdleider, trainer, (jeugd-)bestuurslid scheidsrechter en lid van de strafcommissie.

 

Jan meldde zich aanvankelijk in 1955 bij SVLV, maar werd daar als lid geweigerd omdat hij niet katholiek was. Hij werkte op dat moment als lokettist op het postkantoor in Voorschoten. Via zijn werk kwam hij in contact met een bestuurslid van Rouwkoop, die hoorde van de afwijzing en hem direct naar de neutrale vereniging loodste. Als jonge vrijwilliger maakte Jan in 1958 de verhuizing van zijn club van de Prins Bernhardlaan naar het Van der Hoeven Sportpark mee. Jan zei daar ooit over: ‘Die verplaatsing was een sprong voorwaarts. Op het oude complex moesten we ons wassen met emmers water. Dat werd later allemaal beter. We deden alles voor onze club. We regelden voetbalschoenen voor gezinnen die het niet breed hadden en gingen op de markt staan om leden te werven. We gingen zelfs langs de veldjes in Vlietwijk om talenten op te sporen. We deden er alles aan om onze voetbalclub toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht afkomst of religie. En dat lukte. Rouwkoop beschikte over een gezonde jeugdafdeling.’

 

Jan Steg zette zijn activiteiten voort binnen de fusievereniging, waar hij onder andere coördinator van de F-junioren werd. In 2005 werd hij in de Algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van onze vereniging. Daarnaast werd Jan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan genoot al enige jaren van zijn ‘voetbalpensioen’, maar was ondanks zijn afgenomen mobiliteit nog regelmatig toeschouwer bij de wedstrijden van het eerste elftal. Afgelopen woensdag, 16 oktober, overleed Jan geheel onverwacht in Voorschoten.

 

De afscheidsplechtigheid wordt gehouden op donderdag 24 oktober om 13.45 uur in de Jan Steen aula van crematorium Rhijnhof, Laan te Rhijnhof 10 in Leiden. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangstkamer van Rhijnhof.

 

Wij wensen alle familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

(Hans Douw)

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.