Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette

Hoofdmenu

Sparta wint het internationale Paastoernooi

 

Foto's: Jan Schouten

 

Het D-toernooi van Voorschoten '97 is gewonnen door Sparta Rotterdam. Het Onder 12 team van de profclub uit de Maasstad was op een zonovergoten Sportpark Adegeest in de finale te sterk voor de Belgische topclub Club Brugge. Het brons ging naar FC Utrecht, terwijl titelverdediger SC Heerenveen beslag legde op de 4e  plaats. Aan het toernooi deden negen profclubs uit Nederland mee, vijf uit België en AS Roma uit Italië. Het organiserende Voorschoten '97 completeerde het deelnemersveld en leverde met de twaalfde  plaats een verdienstelijke prestatie.

 

 

Om klokslag 10.30 uur begonnen 16 clubs op  Sportpark Adegeest aan het jaarlijkse D-toernooi.  https://youtu.be/sS1pQW5vXQY  Op de editie van 2019 bleek het niveau heel hoog te zijn. Niet alleen in aanvallend opzicht, maar vooral ook in de defensie bewezen de jonge talenten tot de top van Nederland, België en Italië te behoren. Het tempo lag hoog, ondanks de hitte, waardoor het talrijk opgekomen publiek getrakteerd werd op schitterend jeugdvoetbal.

 

 

In de finale was Club Brugge favoriet, maar Sparta liet zien in het toernooi gegroeid te zijn. De Rotterdammers scoorden één keer in de eindstrijd en pakten daarmee de hoofdprijs. Debutant AS Roma liet geweldig voetbal zien, maar werd in de laatste poulewedstrijd verslagen door een sterk FC Utrecht. De Romeinen eindigden uiteindelijk op de vijfde plaats. 

 

 

Beste speler van het toernooi werd verdediger Damman Zef van Club Brugge, die zich een ware leider van zijn defensie toonde. De prijs voor de beste keeper ging naar Francesco Catasta van AS Roma, terwijl Tim Danhof van ADO Den Haag topscorer werd met liefst acht goals.

 

 

Na afloop werd Maarten Hillenaar in het zonnetje gezet, die gaat stoppen als toernooidirecteur. Maarten heeft het D-toernooi van Voorschoten '97 in vijftien jaar opgebouwd van een regionaal topamateurtoernooi tot een internationaal tot de verbeelding sprekend profevenement. De vereniging is Maarten heel veel dank verschuldigd. De continuïteit van het toernooi is geborgd, want een enthousiaste groep vrijwilligers staat klaar om het stokje over te nemen.

 

 

De collecte voor het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF) bracht € 1.056,- op, een schitterend resultaat. Een fors deel van dat bedrag werd geschonken door FC Emmen, dat daarmee een groots gebaar maakte. Hulde ook voor Patricia Hocker, die dit jaar wederom de collecte perfect organiseerde!

 

 

De organisatie kijkt met veel genoegen terug op deze zeer druk bezochte editie van het D-toernooi. Door het prachtige weer en het mooie voetbal was het onophoudelijk genieten voor zowel de deelnemers als voor het publiek. 

 (Hans Douw)

 

De volledige uitslag:

1 Sparta Rotterdam

2 Club Brugge

3 FC Utrecht

4 SC Heerenveen

5 AS Roma

6 SBV Excelsior

7 RSC Anderlecht

8 FC Groningen

9 ADO Den Haag

10 Roda JC

11 KV Mechelen

12 Voorschoten '97

13 NAC Breda

14 FC Emmen

15 Sporting Lokeren

16 Sint-Truiden

 

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.