Blessurespreekuur
Baanatletiek: Quatrocross pupillen en D-Junioren
Blessurespreekuur
De Rendierenloop

Hoofdmenu

Herman de Vries

Binnen de vereniging hebben we te maken met een aantal kwetsbare posities. Als je ziet wat opa Cor van Ipenburg allemaal doet, dan moet je er niet aan denken wat er op je afkomt als …  Maar ja, dat is pas een uitdaging voor over 20 jaar of zo :).

Intussen is het wel verstandig om een deel van de taken door een ander te laten doen. Dan is het mooi als er mensen als Herman de Vries opstaan en zich melden. Top!

 

Herman wordt de nieuwe voorzitter van de scheidsrechtercommissie de Thuisfluiters en aldus de contactpersoon voor alle randzaken rondom de scheidsrechters. Denk aan de begeleiding, werving en opleiding van scheidsrechters; het informeren van clubleden over de spelregels; de bijhouden van site van de Thuisfluiters en het bemiddelen in tuchtzaken met de KNVB.

 

Cor blijft naast het wedstrijdsecretariaat voor de zaterdag de wedstrijdindeling van de scheidsrechters doen en blijft samen met Wim Kuyt ook de gastheer voor de scheidsrechters op de zaterdag.

 

Herman stelt zich hierna zelf voor. Wie hem wil benaderen kan dat doen op het emailadres herman.de.vries@voorschoten97.nl. De komende weken/maanden wil Herman overleggen met de aanvoerders/teambegeleiders senioren en met de coaches en coördinatoren van de jeugdgroepen. Het bestuur wenst Herman veel plezier met de invulling van deze functie!

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling

     

Herman de VriesIk zal me even voorstellen voor diegene die mij nog niet kent op V97,

Ik ben Herman de Vries geboren en getogen in Den Haag waar ik op 6 jarige leeftijd ben begonnen met voetbal en Cricket spelen op HBS. Toentertijd nog alleen voetbal en cricket inmiddels ook een bekende in de Hockey wereld. Dit heb ik twintig jaar gedaan; de laatste jaren bij CCG Cricket club Groenendael de afdeling van HDM hockey.

Sinds 20 jaar woon ik in Voorschoten en heb de afgelopen 15 jaar gewerkt in Turkije en Dubai alwaar ik een kantoor had dat zich bezighield met de ontwerpfase van Luchthavens met betrekking tot de inrichting en veiligheid.

 

Mijn zoon Robin is op 5 jarige leeftijd begonnen met de minileague en samen met coach Ronald ben ik zijn team gaan coachen wat we inmiddels 9 jaar doen! En nu met Sem en Franck er bij en waar ik nog elke week van geniet.  Inmiddels zijn we de JO 15-3 en volgend jaar moeten we nog kijken wie we gaan worden, JO16 of JO17? In April gaan we met ons hele team meedoen aan de Copa Jordi een toernooi in Barcelona waar we allemaal erg naar uitkijken.

 

Robin is samen met een aantal maatjes drie jaar geleden begonnen te fluiten en heeft inmiddels zijn KNVB diploma gehaald waardoor hij nu zonder begeleiding de wedstrijden mag en kan fluiten. In die periode heb ik Robin begeleid en ben in aanraking gekomen met de scheidsrechters afdeling van Voorschoten '97, dit onder de leiding van Cor van Ipenburg die elke week zorgt dat alles geregeld is voor de club. 

 

Ik kwam er achter dat er nog wel een en ander verbeterd kan worden en heb in overleg met Cor de scheidsrechters site weer wat leven ingeblazen. Dit zodat alle scheidsrechters hier hun informatie uit kunnen halen en hier ook hun eigen input kunnen leveren.

 

Van het één kwam het ander en Cor heeft mij gevraagd of ik niet wat zou kunnen betekenen voor de scheidsrechters vereniging welke al geruime tijd zonder voorzitter zit. Dit zou Cor wat meer lucht geven en de professionalisering van de scheidsrechters binnen Voorschoten '97 wat meer inhoud kunnen geven.

 

Samen met Cor ga ik binnen de club zorgen dat de scheidsrechters het respect krijgen wat ze verdienen om elke week de wedstrijden te leiden en te zorgen dat elk team hun wedstrijd kan spelen. Ook gaan we met de Team leiders en Coaches aan tafel om het belang van de scheidsrechters onder de aandacht te krijgen en te promoten.

 

We hebben een van de grootste clubs van Nederland wat inhoudt dat we ook op alle velden op zaterdag en zondag een enorme bezetting hebben. Cor zorgt er voor dat alle elftallen vanaf de JO13 een scheidsrechter tot hun beschikking hebben. Van deze scheidsrechters wordt ook verwacht dat ze kennis hebben van de voetbalregels en bestand zijn tegen alle toeschouwers, spelers en coaches welke soms commentaar hebben tijdens de wedstrijd.

 

Hier is van belang dat niet alleen de scheidsrechters kennis hebben van de voetbalregels, maar zeker ook de spelers, coaches en ouders die vaak de taak als grensrechter nemen binnen een wedstrijd. We gaan proberen hier aandacht voor te krijgen binnen de teams van V97 en gaan de mensen motiveren om zich aan te melden als scheidsrechter. Dit zodat we binnen de vereniging zorg kunnen dragen voor begeleiding en steun voor nieuwe scheidsrechters. En hopen binnen de teams, coaches en toeschouwers op begrip voor die vrouwen en mannen die elke zaterdag en zondag in het zwart de wedstrijd tot een goed einde brengen.

 Herman de Vries.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.