Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi
Circuit-toernooi

Hoofdmenu

Van de bestuurstafel - varia

v97 van de bestuurskamer 

Internet; Villa Voorschot; Natrappers; KiKa

 

Gebruik van foto’s van Internet

Bij de artikelen op de site is het wel zo leuk om deze te voorzien van een leuk plaatje of foto. Soms wordt daarvoor een plaatje of foto van Internet gehaald. Daar zit blijkbaar een risico aan. Op foto’s kan een eigendomsrecht worden geclaimd. Zo zijn wij er tegenaan gelopen dat bij een artikel in 2015 (!) een internet foto is gebruikt waar ANP het recht op had en heeft. Via een incassobureau werden wij geconfronteerd met een claim van een paar honderd euro. Na wat mailverkeer en juridisch veldwerk hebben wij de claim kunnen terugbrengen tot ca € 240,-. Jammer van het geld, maar het signaal is duidelijk. We moeten voorzichtig zijn met gebruik van beeldmateriaal van derden. Het beste is om tenminste de bron te vermelden, of nog beter, zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen foto’s.

 

Villa Voorschot – dagbesteding op ons complex

Voorschoten '97 biedt de bewoners van Villa Voorschot de gelegenheid om op ons complex lekker bezig te zijn. Met dank aan de Club van 100 hebben wij onlangs wat gereedschap aangeschaft als een schop, een hark en een kniptang voor het snoeien van takken. Hierna een bericht van Guus van Veen, een van de begeleiders van onze buren.

 

“Al vanaf medio 2015 zijn er op het sportcomplex van Voorschoten '97 een bijzondere groep vrijwilligers actief. Het zijn de bewoners en begeleiders van het naastgelegen ‘Villa Voorschot’. Ze zetten zich naar hun mogelijkheden in om het complex schoon te houden en het waar mogelijk een beetje mooier te maken! Een kleine greep uit de werkzaamheden zijn het wieden van onkruid, het legen van vuilnisemmers, het vegen van bladeren en het prikken van zwerfvuil en peuken. Overigens zijn alle bewoners al van een rookvrije generatie dus neem hieraan het goede voorbeeld ;-)

 

We zijn heel blij dat we voor Voorschoten '97 vrijwilligerswerk kunnen doen. Zo zijn en blijven we onderdeel van deze maatschappij. Daar willen we ook een klein steentje aan bijdragen en Voorschoten '97 biedt deze geweldige mogelijkheid! We zijn heel het jaar door buiten en actief bezig. Hoewel al deze jongens en meiden op hun eigen manier ondersteuning nodig hebben van begeleiders zijn het ook mensen die van een praatje en een geintje houden. Op deze manier kunt u ze aanspreken, ze waarderen dit contact enorm, ook al laten ze dat op hun eigen manier blijken”.

 

De Natrappers

Naast voetbal en Atletiek in vele varianten (7x7 voetbal voor 35+; walking football voor 60+;  een wandelgroep en – beetje buiten ons gezichtsveld – zaalvoetbal) bestaat er ook een fietsclubje met de illustere naam de Natrappers. Een mooi gezelschap van max 8 mannen dat eens in de maand een flinke route door de fraaie regio fietst. Een deel daarvan bestaat uit mannen die ook elke vrijdagmorgen actief zijn met het klaarmaken van het complex voor het weekendvoetbal. Hardlopen, wandelen, fietsen; in welke vorm dan ook is het heerlijk genieten van de fraaie omgeving van Voorschoten. Zomaar wat sfeerbeelden van maandelijkse fietstochten door de Bollenstreek, een rondje Rottemeren of via Scheveningen naar Hoek van Holland:

 De natrappers -02     

 

Actie voor KiKa

Dennis van Ipenburg heeft een steentje bijgedragen aan een mooie actie van ADO vrienden van de Northside voor KiKa. Met de verkoop van oude ansichtkaarten en voetbalshirts met en zonder handtekeningen kon een fraaie cheque van € 1000,- worden overhandigd.

 

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.