Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams
Ophalen materialen voor alle teams

Hoofdmenu

Blessure preventie, voetbal en pedagogiek

 

Op maandag 29 oktober dus niet de 15e is er voor jeugdtrainers en leiders een interessante avond bij V'97 deze avond zal aanvangen om 19:30 in de kantine.


Onze fysiotherapiepartner Paulides geeft een presentatie over blessurepreventie en een verantwoorde warming-up. Daarnaast is er een presentatie pedagogiek door Marije den Dulk. Beide sessies worden aaneengesloten aangeboden zodat het u maar één vrije avond kost.

 

In aansluiting op het blessure preventiebeleid bij de selectie van Voorschoten '97, wil Paulides + Partners hun kennis en kunde 'uitrollen' over de gehele club. Naast preventieve oefeningen die prima in de standaard warming up mee genomen kunnen worden, is het ook van belang om te voorkomen dat blessures terugkeren. Om voetballers op een verantwoorde manier terug te brengen na een blessure, is inmiddels ruim wetenschappelijk onderzoek voorhanden. De presentatie van Martijn Anker en Erik van der Pot, beide betrokken bij de selectie van Voorschoten '97, zal bestaan uit twee delen. Hoe voorkom je blessures en hoe breng je een speler verantwoord terug ná een blessure.

 

Daarnaast zal Marije den Dulk, docent pedagogiek sportklas Hogeschool Leiden een presentatie geven over Pedagogische kijk op voetbaltraining.

 

Kinderen ontwikkelen voortdurend. Lichamelijk maar ook cognitief. De oefening of tactische aanwijzing van jou als trainer die het spelertje van 9 nog niet snapt, begrijpt hij het jaar erna ineens wel. Hoe kan dat? Na deze interactieve presentatie zie je in wat kinderen op welke leeftijd wel aankunnen en wat nog niet. Je leert je 'coachtaal' af te stemmen op de leeftijd van het kind of jongere. Ook het verbeteren van de voetbalkwaliteiten door te focussen op dat wat goed gaat én het motiveren van pubers in relatie tot hun sociale ontwikkeling en hun breinontwikkeling komen aan bod. Voor trainers en geïnteresseerde ouders.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.