Sportblessurespreekuur
Hawaii Party
Aanvoedersvergadering overige senioren
Bestuur

Hoofdmenu

De vrijdagmorgen vrijwilligers

De vrijdagmorgen vrijwilligers

 

Iedere vrijdagmorgen, het hele jaar door, is er een groep mannen bezig om het complex weer klaar te maken voor de weekend activiteiten. Zij doen dat vrijwillig op basis van een nul euro contract. Petje af dus voor deze groep! Maar wat doen ze dan? Koffie drinken toch?

 

De vrijwilligers -02

Iedere man heeft wel een voorkeur voor een bepaalde klus. Of worden domweg door het opperhoofd Cor van Ipenburg voor een bepaalde klus aangewezen. De taken worden bij de koffie van kwart over acht verdeeld en dan mogen de heren aan de slag.

 

In de voetbalmaanden is er het eerste uur een standaard programma: het legen van de grote en kleine prullenbakken. Dat is een klus voor Cor zelf, Jan Hakker, Peter Dubbeling en Gerard Niersman. Intussen loopt Dick Zeldenrust de hangbakken van veld 6 na en ruimt hij de troep in en rond de dug outs: leren die gasten dan nooit hun rommel en peuken (!) netjes op te ruimen? Hoe bestaat het dat vuil nog steeds naast de prullenbakken wordt gedropt. Hoe was het ook alweer?  “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de vrijdagmorgenploeg de rommel en de dozen”. Of zoiets.   

 

De vrijwilligers -03 De vrijwilligers -04

Fred Veldman is meestal dan begonnen aan het verplaatsen van alle losse doelen. Want na de trainingsavond op donderdag staan zo’n beetje alle losse doelen op de verkeerde plekken op de velden. Cor heeft elke zaterdag een strak wedstrijdprogramma bij te houden. Daarom moeten zaterdagmorgen alle doelen op de juiste plaatsen langs de velden staan. Met trekker en aanhanger en met steun draagbalken en snelbinders sjouwt Fred wat af met de kleine doelen. De grote doelen worden voor en na de koffie van 10 uur door de rest van de vrijdagmorgenploeg verzet. Ach ja, die koffie van 10 uur. Na 10 minuten brult Cor alweer “nog 5 minuten!” Tja, wie dan nog aan zijn koek-bij-de-koffie moet beginnen, heeft pech!

 

De vrijwilligers -05 De vrijwilligers -06

Het hele jaar door is er altijd wat te doen. Jan Neuteboom en Ridder Rinus van de Burg repareren of vervangen de doelnetten. Fred Hendriks met zijn gouden handjes boort, schroeft, bindt en bout alles degelijk aan elkaar. Kees de Water blaast zich een slag in de rondte op de paden langs de velden, het terras en ook het blad op de Weddeloop. Piet Rijsdijk en Jan Hakker dragen zorg voor de belijning van de grasvelden. Piet is bovendien opperhoofd uitzetten belijning na het klein onderhoud in de zomermaanden en er geen lijn meer is terug te vinden. Dankzij verklikpunten en met behulp van kwastjes op de hoekpunten worden de lijnen weer uitgezet en door Piet en Jan weer witgekalkt.

 

De vrijwilligers -07 De vrijwilligers -08 

De groenploeg kan iedere week aan de gang. Het onkruid groeit als een tierelier in de borders en op alle tegelpaden. Wekelijks zijn Fred Veldman, Peter Dubbeling en sinds kort ook Peter Jonkers bezig met snoeien, knippen, handmaaien, vegen, harken en scheppen om die kl… braamstruiken, de gemene berenklauwen, het snelgroeiende Heermoes onkruid en het losse blad afval uit te roeien en op te ruimen. Gif is uit den boze, dus bijhouden is het credo! Dan moet de herfst nog beginnen … en komen Dick en Kees weer in beeld om de fietsenstallingen vrij te houden van herfstbladeren. 

 

De vrijwilligers -09 De vrijwilligers -10 

Iedere week zorgen Ruud Nolet en vooral Mart Dupré voor de schoonmaakwerkzaamheden in keuken en kantine. Mart poetst en veegt, schilt de eieren voor het weekend en pakt regelmatig de kwast voor het schilderwerk van zijn toko. De inkoop kantine is vooral een taak van Ruud; de voorraden moeten wekelijks voor het weekend worden aangevuld.

 

De vrijwilligers -11 De vrijwilligers -12 

Dik de Bruijn onderhoudt de contacten met de diverse aannemers en onderhoudsploegen die op en rond de gebouwen verantwoordelijk zijn voor de installaties en het meubilair. Zo staan de ketels weer aan en kan er weer gedoucht worden. De oude stoelen uit de bestuurskamer zijn afgevoerd en vervangen door ‘nieuw’ tweedehands meubilair.

Ton Borsboom staat vrijwel in zijn eentje elke week de hardloopbaan te onderhouden: onkruid trekken, baan slepen, groen snoeien en groenborders bijhouden. Volgens mij kan hij best wel een handje erbij uit de Atletiekgroep waarderen!

 

De vrijwilligers -13 De vrijwilligers -14 

Hans Toor en zijn mannen zijn af en toe druk in de weer met de sponsorborden: oude eruit, nieuwe er in, afhankelijk van de verlopen of vernieuwde contracten met de sponsoren. Wat een heerlijk gezicht om te zien dat het sponsorbord weer hersteld is van de stormschade van het vroege voorjaar. Maar altijd weer is er weer groot en klein onderhoud nodig. Dan is het fijn dat ook Kees Hilders zijn mannetje staat. Hij heeft vaak geen trap nodig en maakt – samen met Fred - met zijn handen wat hij in zijn kop heeft bedacht. Voor wie het wil zien: kijk eens goed naar de strakke bordenlijn langs de korte zijden van veld 1.

 

De vrijwilligers -15 De vrijwilligers -16 

Het oog wil ook wat. Ook al is het eigenlijk vooral een taak van de gemeente, Dick en Kees houden ook de openbare weg schoon. Want bij de entree begint het visitekaartje van de vereniging. De entree was al verbeterd, maar sinds vandaag zien we de bollen in het groen en geel, met dank aan Dennis Ipenburg, inderdaad, de zoon van.   

 

Het is maar een sfeerverslag. En wellicht onvolledig. En wellicht ben ik mensen vergeten te noemen of had ik meer foto’s kunnen nemen. Excuses daarvoor! Maar nogmaals, petje af voor al die vrijwilligers!

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling.

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.