Sportblessurespreekuur
Demonstratieavond Excelsior
Bestuur
Sportblessurespreekuur

Hoofdmenu

Dick Zeldenrust Koninklijk onderscheiden

 

 

Het heeft Zijne Majesteit de Koning vandaag behaagd om Dick Zeldenrust te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Tijdens de algemene ledenvergadering van Voorschoten '97 verscheen burgemeester Bouvy-Koene van Voorschoten ten tonele, om deze eervolle woorden uit te spreken. Dick was compleet verrast en nam de onderscheiding en de daarop volgende felicitaties beduusd in ontvangst.

 

 

Dick Zeldenrust heeft zich zowel bij Voorschoten '97 als bij het Christelijk Residentie Mannenkoor uit Den Haag decennia lang als vrijwilliger ingespannen. Dick begon rond de eeuwwisseling met het drukken en verspreiden van de NOVA, het toenmalige clubblad van Voorschoten '97. Vanaf 2006 werd hij de ledenadministrateur van de voetbal- en atletiekclub. Naast deze zeer tijdrovende functie, die Dick nog immer bekleedt, maakt hij ook nog eens deel uit van de klusgroep die iedere vrijdagochtend Sportpark Adegeest onderhanden neemt.

 

Als bestuurslid van het Christelijk Residentie Mannenkoor uit Den Haag heeft Dick door de jaren heen tal van activiteiten ontplooid. Zo zat hij als muziekcommissaris in het bestuur en beheerde hij de partituren, contracteerde hij solisten, ondersteunde hij de dirigent en bracht hij de programmaboekjes uit.

Naast deze in het oog lopende langdurige vrijwilligersverbanden is Dick ook nog actief geweest voor de Gereformeerde Kerk in Voorschoten (Het Kruispunt) en is hij samen met zijn vrouw actief als mantelzorger van enkele inwoners in onze gemeente.

 

Kortom, Dick is een unieke vrijwilliger wiens bijdrage van onschatbare waarde voor de samenleving is en is geweest. Namens Voorschoten '97 feliciteren wij hem van harte met deze eervolle Koninklijke onderscheiding, maar bovenal: Dick, bedankt voor alles.

 

(Hans Douw)

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.