Sportblessurespreekuur
Bestuur
7x7 toernooi
Sportblessurespreekuur

Hoofdmenu

Van de bestuurstafel – geslaagde evenementen

v97 van de bestuurskamerBestuurstafel 5 april 2018

 

Geslaagde evenementen en andere berichten van de bestuurstafel.

 

In het bestuur staan we uiteraard stil bij de grotere evenementen van de vereniging. Alweer (of pas?) 3 weken terug was er het (koude) succes van de warm aanbevolen VoorschotenLoop. Een groot succes voor de Atletiek, met dank aan Katinka Lina en haar team! Complimenten voor alle vrijwilligers die in de kou hebben meegewerkt aan op- en afbouw van het parcours, en op de cruciale punten de ‘lopers’ de ‘weg’ hebben gewezen, want dat is immers de juiste betekenis van het woord ‘ wegloper’ J.

 

 

Het D-toernooi stond weer als een huis, vooral dankzij Maarten Hillenaar en zijn team. Jammer van de regen in de ochtend, maar het zonnetje in de middag en de spetterende finalewedstrijden zorgden voor een geweldige entourage op en langs de velden! De mannen uit Oezbekistan waren een jaartje te jong; onze zuiderburen waren nadrukkelijk aanwezig. Heerenveen maakte het wel erg spannend in de strafschoppenserie, maar zijn een terechte winnaar. Tja, die nummer 10 van Aderlecht, wat een talent; daar gaan we nog van horen!

 

 

Sportief bezig zijn, een gezonde kantine en een (bijna) rookvrij complex, allemaal ingrediënten voor een gezonde omgeving. Maar helaas hebben we niet altijd alles in de hand. Iedereen maakt lief en leed mee, en soms komt dat heel dichtbij. Bijvoorbeeld als je met een groep aan het hardlopen bent, en een van de lopers valt met hartritmestoornissen op de grond. Dan is het echt van grote klasse dat we eigen mensen hebben die dan snel weten te reageren. Dankzij de trainers Marjolein en Ids heeft Cees het gered! Voor het bestuur weer een duidelijk signaal waarom het goed is dat we aandacht blijven hebben voor de (AED) reanimatiecursussen en nut en noodzaak van EHBO-ers op ons complex. Staat dus op de agenda voor nadere uitwerking.  

 

 

Er is binnen de vereniging volop aandacht voor het algemene technisch beleid. Er wordt door diverse mensen hard gewerkt aan een heldere visie op jeugd- senioren en selectievoetbal; op de persoonlijke ontwikkeling van spelers en de begeleiding/doorstroming naar volgende teams. Er wordt gekeken naar de vereiste opleiding van trainers en begeleiders. We zijn steeds op zoek naar scheidsrechters. Alle spelers moeten zich - op hun eigen niveau - thuis voelen bij onze vereniging.

 

De Atletiek werkt hard aan de verdere onderbouwing en de financiering van de dringend gewenste kunststof hardloopbaan. Nog in april gaat het bestuur iets vinden van de voorstellen zoals die binnenkort aan het bestuur worden voorgelegd. Dat voorstel moet duidelijkheid verschaffen over de financiële haalbaarheid van de baan en over de gevolgen voor de voetbal. Het bestuur neemt pas dan een besluit over de verder te volgen procedure.  

 

Er speelt meer. De wetgeving privacy dwingt ons om na te denken hoe we moeten omgaan met de begeleiding van trainers, begeleiders en spelers, over de benodigde Verklaringen omtrent Gedrag (VOG), over hoe om te gaan met de persoonlijke gegevens van onze leden. Het bestuur is bezig met het aanstellen van vertrouwenspersonen. Wordt vervolgd. 

 

Het bestuur heeft helaas ook werk aan het bezig zijn met onwenselijke zaken als diefstal van spullen en moedwillige schade in de kleedkamers. Goed gedrag, Normen en Waarden, het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend … Maar goed, we hebben cameratoezicht en af en toe contact met de politie; schades proberen we uiteraard te verhalen op de daders.  

 

Maar er gebeuren ook hele leuke dingen! De Hoogvliet stickeractie is van start gegaan! De strijd om het vullen van de albums is weer losgebarsten! Je kunt Hoogvliet niet verlaten zonder de enthousiaste jeugd bij de uitgang te passeren en de stickers aan hen af te geven.

En ander mooi nieuws is natuurlijk dat de oude, maar goede kleding van het vorige kledingplan in Afrika een mooie bestemming krijgt!

 

 

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.