Sportblessurespreekuur
Bestuur
7x7 toernooi
Sportblessurespreekuur

Hoofdmenu

SC Heerenveen wint het internationale Paastoernooi

 

Foto's: Jan Schouten


Het D-toernooi van Voorschoten '97 is gewonnen door SC Heerenveen. Het Onder 12 team van de profclub uit Friesland was in de finale te sterk voor de Belgische topclub Anderlecht. In de reguliere speeltijd waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd (1-1), waarna Heerenveen de eindstrijd door middel van een zenuwslopende penaltyreeks in haar voordeel besliste (4-3). Het brons ging naar ADO Den Haag, terwijl FC Groningen beslag legde op de 4e  plaats. Aan het toernooi deden zes profclubs uit Nederland mee, vier uit België en één uit Oezbekistan. Het organiserende Voorschoten '97 completeerde het deelnemersveld en leverde met een achtste plaats een verdienstelijke prestatie.

 

 

Om klokslag 10.30 uur begonnen 12 clubs op  Sportpark Adegeest aan het jaarlijkse D-toernooi. Anderlecht, ADO Den Haag en SC Heerenveen wisten hun poule te winnen, terwijl FC Groningen zich als beste nr 2 ook voor de halve finale plaatste. Ook dit jaar bleek het niveau van de deelnemende ploegen hoog te zijn. Niet alleen in aanvallend opzicht, maar vooral ook in de defensie bewezen de jonge talenten tot de top van Nederland en België te behoren. Het tempo lag hoog, waardoor het talrijk opgekomen publiek getrakteerd werd op schitterend jeugdvoetbal.

 

 

In de finale was Anderlecht favoriet, maar SC Heerenveen liet zien in het toernooi gegroeid te zijn. Zowel in de wedstrijd als tijdens de penaltyreeks keken de Friezen tegen een achterstand  aan, maar zij bleken mentaal ijzersterk te zijn en pakten uiteindelijk de hoofdprijs. Daarmee was sprake van een primeur, want het was de eerste eindzege van SC Heerenveen in Voorschoten. De eerste niet-Europese deelnemer aan het toernooi was Spartak Tasjkent uit Oezbekistan. De ploeg vocht voor iedere meter, maar moest uiteindelijk met een twaalfde plaats genoegen nemen.

 

 

Beste speler en topscorer werd Rayane Bounida van Anderlecht. De nummer 10 van de Belgische topclub liet oogstrelend voetbal zien, scoorde zes doelpunten en zal zeker nog van zich laten horen in het internationale voetbal. Beste keeper werd Martijn Stavenga van Voorschoten '97, die met het behalen van deze prestigieuze prijs een fantastische prestatie leverde. De prijzen werden uitgereikt door de Belgische ambassadeur, Dhr. Hoornaert en door voorzitter Ton van Emmerik van Voorschoten '97.

 

 

De collecte voor het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF) bracht ruim € 700,- op. De organisatie kijkt met veel genoegen terug op deze zeer druk bezochte editie van het D-toernooi. Ondanks de motregen aan het begin van de dag, was het onophoudelijk genieten voor zowel de deelnemers als het publiek. 

 (Hans Douw)

 

 

De volledige uitslag:

1 SC Heerenveen

2 RSC Anderlecht

3 ADO Den Haag

4 FC Groningen

5 PEC Zwolle

6 NAC Breda

7 SBV Excelsior

8 Voorschoten '97

9 Club Brugge

10 AA Gent

11 SK Lokeren

12 Spartak Tasjkent

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.